Κριθαρότο με σπανάκι και φέτα από τον ταλαντούχο σεφ Άκη Πετρετζίκη - Δοκιμάστε να βάλετε λίγο κουκουνάρι, θα γίνει υπέροχο!

  • http://akispetretzikis.com/system/uploads/medium/data/1673/recipe_main_87140225_14265_Xorta_kritharoto_me_spanaki_kai_krema.jpg
  • http://akispetretzikis.com

  • Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο και σε μέτρια θερμοκρασία για τουλάχιστον 8 λεπτά το κρεμμύδι. Παράλληλα, ζεσταίνουμε τον ζωμό. Μόλις μαλακώσει το κρεμμύδι, προσθέτουμε το κριθαράκι και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά χωρίς να αφήσουμε να πάρει «χρώμα».
  • Εν τω μεταξύ, σε ένα κατσαρολάκι με αλατισμένο νερό βράζουμε για 2 λεπτά το σπανάκι που έχουμε πλύνει και καθαρίσει από πριν. Μόλις μαλακώσει, σουρώνουμε και στύβουμε με τα χέρια πολύ καλά, για να φύγουν τα επιπλέον νερά που έχει. Το χοντροκόβουμε και το αφήνουμε στην άκρη.
  • Διατηρώντας μέτρια τη θερμοκρασία, ρίχνουμε αρκετό ζωμό στο κριθαρότο, ώστε να το καλύψει και ανακατεύουμε συνέχεια με μία ξύλινη κουτάλα. Μόλις απορροφηθεί ο ζωμός, ρίχνουμε άλλη μία κουταλιά και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι που το κριθαρότο να είναι έτοιμο (σε περίπου 12 λεπτά).
  • Μόλις το κριθαρότο είναι έτοιμο, βγάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο, το σπανάκι, τη φέτα, βασιλικό, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε, αφήνουμε το κριθαρότο για 1 λεπτό να «ξεκουραστεί», ελέγχουμε αν χρειάζεται κάτι (πιπέρι, ζωμό κ.λ.π. - πρέπει το κριθαρότο να είναι κρεμώδες), σερβίρουμε αμέσως και τρίβουμε ακόμα λίγο πιπέρι από πάνω.
  • Σερβίρουμε με λίγο ωμό λάδι, 2 κ.σ. σε κάθε μερίδα.

Συστατικά

  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 600 ml ζωμός λαχανικών
  • 250 γρ. κριθαράκι χοντρό
  • 300 γρ. σπανάκι
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 150 γρ. φέτα τριμμένη
  • 1 ματσάκι βασιλικό φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πολύ πιπέρι

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr