Κράνμπερι, φρούτα και ξηροί καρποί... όλα σε μια σαλάτα, δια χειρός Αργυρώς Μπαρμπαρίγου - Έτοιμη σε 20 μόνον λεπτά!

Μια υπέροχη - πολύχρωμη σαλάτα με πλιγούρι ετοίμασε η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου για εσάς! Κουταλιά δεν θα μείνει... 

Πλιγούρι σαλάτα  με κράνμπερι, φρούτα και ξηρούς καρπούς

Ευχαριστούμε θερμά την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και το www.argiro.gr για την παραχώρηση της συνταγής!

Υλικά συνταγής
150 γρ. πλιγούρι
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλικομμένο
1 ματσάκι φρέσκο δυόσμο ψιλικομμένο
1 ματσάκι κόλιανδρο ψιλικομμένο
1/2 φλ. αποξηραμένο κράνμπερι Ocean Spray
1/2 φλ. ρόδι καθαρισμένο
1/2 φλ. φιστίκι Αιγίνης
το χυμό από ένα πορτοκάλι
6 κ.σ Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Απαλό/Παραδοσιακό.
αλάτι

Εκτέλεση
Βάζουμε το πλιγούρι  σε μπολ και το καλύπτουμε με βραστό νερό (ίσα να το σκεπάσει). Βάζουμε καπάκι και το αφήνουμε στην άκρη να φουσκώσει γι 15'. Το αφρατεύουμε ανακατεύοντάς το με πιρούνι. Βάζουμε σε μπολ το μαϊντανό, το δυόσμο , τον κόλιανδρο, το κράνμπερι, το ρόδι , το φιστίκι, το χυμό, το λάδι, και το πλιγούρι. Αλατίζουμε και ανακατεύουμε καλά. Ελέγχουμε την οξύτητα και το αλάτι. Μπορούμε αν θέλουμε να προσθέσουμε και χυμό λεμόνι.


Who is Who:

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάρο, αλλά τα τελευταία χρόνια ζει μόνιμα στην Αθήνα. Bραβευµένη chef και παθιασμένη μαγείρισσα, έχει καταφέρει µε το δικό της αυθεντικό τρόπο να αναβαθμίσει την ελληνική κουζίνα και να μεταδώσει σε όλους µας την αγάπη της για το καλοµαγειρεµένο σπιτικό φαγητό.
Ασχολείται επαγγελματικά με τη μαγειρική τα τελευταία 15 χρόνια και το ταλέντο της και η εμπειρία της συνοδεύονται από σπουδές, καθώς το χειμώνα 2004-2005 παρακολούθησε εντατικά μαθήματα γαλλικής κουζίνας στη Σχολή Μαγειρικής Cordon Bleu στο Λονδίνο. Ακολούθησαν σεµινάρια ζαχαροπλαστικής πλάι στον Στέλιο Παρλιάρο και στη Σχολή Ζαχαροπλαστικής Valhrona στη Γαλλία. Συνεργάστηκε µε εφημερίδες, περιοδικά και ως σύμβουλος, παραδίδοντας μαθήματα μαγειρικής σε πολυεθνική εταιρεία τροφίμων.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr