Σνίτσελ κοτόπουλου που ξεμυαλίζουν, λέει η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου!

Αυτό το κοτόπουλο θα ξετρελάνει τους πάντες! Σερβίρετέ το ιδανικά με πράσινη σαλάτα.

Αυτό το κοτόπουλο θα ξετρελάνει τους πάντες! Σερβίρετέ το ιδανικά με πράσινη σαλάτα.

Υλικά

8 (100 γραμμ. το καθένα) σνίτσελ κοτόπουλου
50 γραμμ. σπανάκι
350 γραμμ. ανθότυρο
1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι
2 αυγά χτυπημένα
2 κ.σ. γάλα
2 φλ. τσαγιού τρίμματα ψωμιού ή φρυγανιά
1½ φλ. τσαγιού έτοιμη σάλτσα ντομάτα
1 φλ. τσαγιού τριμμένο τυρί (μοτσαρέλα, μαστέλο, ταλαγάνι κ.λπ.)

Εκτέλεση
 

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200οC στις αντιστάσεις. Απλώνουμε τα σνίτσελ στον πάγκο μας. Τα αλατοπιπερώνουμε, ισομοιράζουμε το σπανάκι και το ανθότυρο, τα αναδιπλώνουμε και κλείνουμε με οδοντογλυφίδα. Περνάμε τα σνίτσελ στο αλεύρι, να καλυφτούν καλά. Τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι. Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα. Βουτάμε ένα ένα τα σνίτσελ στο διάλυμα αυγού και κατόπιν στα τρίμματα ψωμιού. Τα αραδιάζουμε σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα και τα αφήνουμε 20΄ στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί το πανάρισμα. Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και ροδίζουμε τα σνίτσελ και από τις δύο πλευρές. Τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί. Σε λαδωμένο ταψί (του φούρνου) αραδιάζουμε τα μισοψημένα σνίτσελ. Περιχύνουμε με τη σάλτσα ντομάτας. Πασπαλίζουμε με το τυρί. Ψήνουμε για 10΄ έως ότου λιώσει το τυρί.

 Αναδημοσίευση από την προσωπική σελίδα της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου, argiro.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr