Μια σανγκρία - Sangria για να κάνετε ωραίο κεφάλι τις Απόκριες ! (συνταγή)

Τυπικό ποτό της Ισπανίας και της Πορτογαλίας, παρασκευάζεται με κόκκινο κρασί, ψιλοκομμένα φρούτα (λεμόνι, πορτοκάλι, μήλο, αχλάδι, μούρα, φράουλες, ανανά, σταφύλια ή και μάνγκο), ζάχαρη, μέλι ή σιρόπι, χυμό πορτοκαλιού και λίγο κονιάκ, ενώ κάποιοι προσθέτουν επίσης σόδα ή κάποιο άλλο ανθρακούχο αναψυκτικό.

Τυπικό ποτό της Ισπανίας και της Πορτογαλίας, παρασκευάζεται με κόκκινο κρασί, ψιλοκομμένα φρούτα (λεμόνι, πορτοκάλι, μήλο, αχλάδι, μούρα, φράουλες, ανανά, σταφύλια ή και μάνγκο), ζάχαρη, μέλι ή σιρόπι, χυμό πορτοκαλιού και λίγο κονιάκ, ενώ κάποιοι προσθέτουν επίσης σόδα ή κάποιο άλλο ανθρακούχο αναψυκτικό.



Πήρε το όνομά της από την ισπανική λέξη sangre, που σημαίνει αίμα, χάρη στο σκούρο κόκκινο χρώμα της, και ανάλογα με τα συστατικά της περιέχει πολύ ή καθόλου αλκοόλ. Γίνεται επίσης με λευκό κρασί (σανγκρία μπλάνκα) ή με ανάμεικτο κόκκινο και λευκό. Για το αποκριάτικο πάρτι σας φτιάξτε μια παραλλαγή που θα λατρέψουν οι καλεσμένοι σας. Για 25-30 άτομα καθαρίστε και κόψτε σε λεπτές ροδέλες 3 πορτοκάλια και σε κύβους 2 μήλα, 2 αχλάδια και 1 ανανά και βάλτε τα ψιλοκομμένα φρούτα σε ένα μεγάλο μπολ. Ρίξτε από πάνω 2 μπουκάλια λευκό κρασί, 1 μπουκάλι τζιν, 1 μπουκάλι κουαντρό, τον χυμό 3 πορτοκαλιών και 2 λεμονιών και λίγη γρεναδίνη για χρώμα. Δοκιμάστε και διορθώστε τη γεύση προσθέτοντας κατά βούληση χυμό πορτοκαλιού ή περισσότερο αλκοόλ και αν θέλετε το ποτό σας πιο γλυκό λίγη μαύρη ζάχαρη. Σκεπάστε και αφήστε στο ψυγείο για να κρυώσει και να απορροφήσει τα αρώματα των φρούτων. Προτού σερβίρετε (με κουτάλα της σούπας) προσθέστε μπόλικα παγάκια.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr