Ο Σιλβέστερ Σταλόνε είναι από μόνος του μύθος - Αγαπημένος, ιδρωμένος, ταλαιπωρημένος, από το ξύλο, τα εφέ, τον χρόνο γίνεται σήμερα 67 και του ευχόμαστε χρόνια πολλά!

Ο Συλβέστερ Σταλλόνε (Sylvester Stallone) γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη στις 6 Ιουλίου 1946. Το πλήρες όνομα του είναι Μάικλ Συλβέστερ Γκαρντέτσιο Σταλλόνε (γνωστός και ως Σλάυ ή αλλιώς Σιλβέστερ).

Ο Συλβέστερ Σταλλόνε (Sylvester Stallone) γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη στις 6 Ιουλίου 1946. Το πλήρες όνομα του είναι Μάικλ Συλβέστερ Γκαρντέτσιο Σταλλόνε (γνωστός και ως Σλάυ ή αλλιώς Σιλβέστερ).



Ο πατέρας του ήταν κομμωτής και η μητέρα του ήταν γνωστή ως αστρολόγος και μάνατζερ στην πυγμαχία γυναικών. Φαίνεται ότι αυτή επηρέασε τον Σιλβέστερ και τον αδελφό του Φρανκ, να ασχοληθούν με την υποκριτική. Σε ηλικία 15 ετών, ο Σταλόνε πήρε υποτροφία για το πανεπιστήμιο του Μαϊάμι.



O Σταλόνε έγινε ευρέως γνωστός από τον ρόλο του Ρόκυ Μπαλμπόα, που δημιούργησε ο ίδιος. Η ιδέα για την τόσο μεγάλη σειρά ήρθε τον Μάρτιο του 1975, όταν παρακολουθούσε τον αγώνα του Μoχάμεντ Άλι με τον Τσάκ Γουέπνερ.



O Σταλόνε έγραψε το σενάριο της ταινίας Ρόκυ και ύστερα προσπάθησε να δείξει το σενάριο σε κάποιον σκηνοθέτη που να ενδιαφερόταν. Οι Ρόμπερτ Τσάρτοφ και Ίργουιν Γουίνκλερ εντυπωσιάστηκαν από το σενάριο και με μεγάλη χαρά η συνεργασία τους άρχισε.



H ταινία έλαβε μέρος στα Βραβεία Όσκαρ του 1977, αποσπώντας τα βραβεία του Καλύτερου Σεναρίου, της Καλύτερης Εικόνας και της Καλύτερης Ταινίας.



Το 1979 πρωταγωνίστησε και έγραψε το σενάριο στο Ρόκυ 2, το 1982 στο Ρόκυ 3, το 1985 στο Ρόκυ 4 και το 1990 στο Ρόκυ 5. Επίσης, έχει ταυτιστεί με τον ρόλο του Ράμπο, στις ομώνυμες ταινίες στις οποίες έχει πρωταγωνιστήσει, το 1982, το 1985 και το 1988.



Το 2006 και το 2008 "ξαναζωντάνεψε" κινηματογραφικά τους 2 χαρακτήρες με τους οποίους έγινε ευρύτερα γνωστός. Συγκεκριμένα, έγραψε το σενάριο, πρωταγωνίστησε και επιμελήθηκε την σκηνοθεσία του Ρόκυ Μπαλμπόα το 2006 και του Τζον Ράμπο το 2008.









Έχει κάνει 3 γάμους. Στα 28 του, το 1974, παντρεύτηκε την Sasha Czack, με την οποία απέκτησε 2 γιούς, τον Sage Moonblood-ο οποίος πέθανε το 2012 από φυσικά αίτια τελικά κι όχι από ναρκωτικά, όπως είχε αρχικά διαδωθεί-και τον Seargeoh, ο οποίος έχει αυτισμό.



Το 1985 ο Σταλόνε παντρεύτηκε την ηθοποιό Brigitte Nielsen, η οποία είχε συμμετάσχει σε μια ταινία της σειράς Ράμπο, αλλά δύο χρόνια μετά χώρισαν.





Τον Μάιο του 1997, ο Σταλόνε παντρεύεται την Jennifer Flavin, με την οποία απέκτησε 3 κόρες.



Έξι εβδομάδες μετά από το θάνατο του γιού του, ο Σταλόνε έχασε και την ετεροθαλή αδερφή του, Toni Ann Filiti, η οποία πέθανε στα 48 της από καρκίνο.
Ο Σταλόνε είχε σταματήσει να πηγαίναι στην εκκλησία καθώς η καριέρα του εξελισσόταν. Μετά τη γέννηση της κόρης του όμως, το 1996, ξαναβρήκε την πίστη του και τώρα είναι ένας αφοσιωμένος καθολικός.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ