Πηνελόπη λέγεται η σύζυγος & μούσα του Φρανσουά Φιγιόν: Έχουν 5 παιδιά - Πότε ερωτεύτηκαν

Την λένε Πηνελόπη και είναι η … πιστή σύζυγος του Φρανσουά Φιγιόν εδώ και 35 χρόνια.

Έχουν αποκτήσει  μαζί 5 παιδιά, τέσσερα αγόρια και ένα κορίτσι, καθώς και 3 εγγόνια.

Σε μια σπάνια συνέντευξή της στο Parismatch πριν από 1 χρόνo, μίλησε για τον αγαπημένο της σύζυγο και αποκάλυψε τα μυστικά του χαρακτήρα του υποψήφιου προέδρου της Γαλλίας, που σάρωσε στις εσωκομματικές εκλογές της γαλλικής Δεξιάς, κερδίζοντας τόσο τον Νικολά Σαρκοζί όσο και τον Αλέν Ζιπέ.

Η Penelope είναι ακριβώς 60 χρονών και είναι μισή Γαλλίδα και μισή Αγγλίδα. Μάλιστα, η βρετανική της καταγωγή είναι ολοφάνερη, όταν τη δείτε στις φωτογραφίες. Ολόκληρο το όνομά της είναι Penelope Kathryn Clarke.

Ο πατέρας της ήταν δικηγόρος και με τον Φρανσουά συναντήθηκαν όταν ήταν ακόμα έφηβοι, το 1974. Παντρεύτηκαν στις 28 Ιουνίου του 1980. Ο μεγάλος τους γιος είναι 33 και ο μικρότερος 15.

Πρόκειται για μια γυναίκα απλή και ήρεμη, που καθόλη τη διάρκεια της θητείας του συζύγου της ως πρωθυπουργού της Γαλλίας κράτησε χαμηλό προφίλ και τα «πόδια στη Γη», ενώ της αρέσει να κυκλοφορεί με ποδήλατο. Εξάλλου, γεννήθηκε στην επαρχία και αγαπά τη φύση και την κηπουρική. 

Για τον άντρα της αποκάλυψε ότι είναι κολλημένος με το κινητό του και ότι, ενώ δείχνει ψυχρός, είναι ένας άνθρωπος βαθιά συναισθηματικός που ενδιαφέρεται για τον συνάνθρωπο του χωρίς να το επιδεικνύει. Όσο για τη σχέση του με τον πρώην πρόεδρο Νικολά Σαρκιοζί, η Penelope είπε ότι πράγματι, τουλάχιστον 2 φορές, τον έφερε στα πρόθυρα της παραίτηση από την πρωθυπουργία.

Τέλος αποκαλύπτει ότι ο υποψήφιος νέος πρόεδρος της Γαλλίας αφιερώνει ποιοτικό χρόνο στα παιδιά και τα εγγόνια του , χαρακτηρίζοντας τον «χαζοπάππου».

Επιμέλεια: Ειρήνη Νικολοπούλου 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ