Δύο χρόνια χωρίς την Whitney Houston-Η αξέχαστη τραγουδίστρια με την βελούδινη φωνή έφυγε στα 49 της τόσο πρόωρα (Αφιέρωμα)

Η Whitney Houston πέθανε στην ηλικία των 49 στις 11 Φεβρουαρίου του 2012. «Εφυγε» παραμονή των βραβείων Grammy εκείνης της χρονιάς. Η παγκόσμια βιομηχανία της μουσικής ετοιμαζόταν να τιμήσει μια από τις σπουδαιότερες φωνές του πλανήτη.

Η Whitney Houston πέθανε στην ηλικία των 49 στις 11 Φεβρουαρίου του 2012. «Εφυγε» παραμονή των βραβείων Grammy εκείνης της χρονιάς. Η παγκόσμια βιομηχανία της μουσικής ετοιμαζόταν να τιμήσει μια από τις σπουδαιότερες φωνές του πλανήτη.

Η Houston ήταν μια από τις μεγαλύτερες σταρ. Με χρυσούς και πλατινιένους δίσκους, με πωλήσεις που ξεπερνούσαν τα 200 εκατομμύρια αντίτυπα η Whitney είχε μπει το 2009 στο ρεκόρ Γκίνες ως η καλλιτέχνιδα με τα περισσότερα βραβεία και διακρίσεις. Η πολυδιάστατη τραγουδίστρια, ηθοποιός και παραγωγός θα έκλεινε σήμερα μισό αιώνα ζωής! Ενα μίνι αφιέρωμα στην καριέρα της που διήρκησε περισσότερο από τρεις δεκαετίες, αναφέρει Το Πρώτο Θέμα.

6 σταθμοί στην καριέρα της Whitney Houston

 1. Home, 1985

H πρώτη επίσημη εθνική εμφάνιση με το τραγούδι «Home» στο «Merv Griffin Show» όπου τραγούδησε με την συνοδεία ενός πιάνου. Η ικανότητά της να πάρει ένα τραγούδι γραμμένο για το Brodway και να το μεταμορφώσει σε επική παράσταση έδειξε από νωρίς το μοναδικό της φυσικό ταλέντο.

 2. Saving All My Love For You, 1986

Ενα χρόνο μετά και η Houston ανοίγει το χορό των βραβείων της κερδίζοντας το πρώτο της Grammy. Με το τραγούδι «Saving All My Love for You» και το πρώτο της single κερδίζει υποψηφιότητες σε πολλές κατηγορίες. Με αυτό το κομμάτι κέρδισε το πρώτο από τα έξι της Grammy για την κορυφαία ποπ τραγουδίστρια της χρονιάς.


3. I Wanna Dance with Somebody, 1987

Το πρώτο single από το δεύτερο άλμπουμ της Whitney, «I Wanna Dance with Somebody» έκανε όλους όσους το άκουσαν να την ερωτευτούν. Το τραγούδι την εκτόξευσε στην κορυφή των charts, και έγινε η πρώτη γυναίκα καλλιτέχνης που ανέβηκε στο Νο 1 του Billboard 200.

 

4. I Will Always Love You, 1992

Η επιτυχία της στη μουσική βιομηχανία την οδήγησαν στη μεγάλη οθόνη και στο πλευρό του Kevin Kostner. Το 1992, πρωταγωνίστησε, στο The Bodyguard, υποδύοντας ένα αστέρι που προσλαμβάνει ιδιωτική ασφάλεια για να την προστατεύσε. Ηταν ίσως ο πιο σημαντικός σταθμός στην καριέρα της. Το «I Will Always Love You» ξεπέρασε στις πωλήσεις τα 410,000,000 δολάρια σε όλο τον κόσμο και την χάρισε το δεύτερο Grammy της κορυφαίας τραγουδίστριας της χρονιάς.

 


5. Crack is whack, 2002

Και κάπου εδώ αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση. Είναι πλέον μια μεγάλη σταρ. Πολλοί ήταν εκείνοι που μιλούσαν ότι ο γάμος της με τον Μπόμπι Μπράουν θα την κατέστρεφε. Το 2002 οι φήμες για χρήση ναρκωτικών οργιάζουν. Σε συνέντευξή της υπαινίχθηκε ότι έχει κάνει χρήση κοκαΐνης, χαπιών και μαριχουάνας αλλά αρνήθηκε ότι έπαιρνε κρακ λέγοντας:«Πρώτα απ 'όλα, ας ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα. Το crack είναι φθηνό. Εχω πάρα πολλά χρήματα για να πάρω κρακ. Εντάξει; Εμείς δεν κάνουμε κρακ. Εμείς δεν το κάνουμε αυτό. Το κρακ είναι παλαβό». Ηταν εμφανές ότι την είχε κυριεύσει η αλαζονεία και είχε μπει για τα καλά στον κόσμο των ναρκωτικών.

 



6. How Will I Know, 2012

Μετά το θάνατό της όπου ο ιατροδικαστής απέδωσε σε «τυχαίο πνιγμό» στην μπανιέρα του ξενοδοχείου της μετά από καρδιακή προσβολή κυκλοφόρησε το 2012 το τραγούδι «How Will I Know». Μέσα από το κομμάτι αυτό οι ειδικοί αναγνώρισαν για ακόμα μια φορά -και παρά τις καταχρήσεις- το μοναδικό και ανεξάντλητο ταλέντο της.


Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ