Έντεκα λόγοι για να δείτε το ντέρμπι Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός, σήμερα στις 19:30 στο «Απόστολος Νικολαΐδης»

To matrix24.gr καταγράφει μία ενδεκάδα λόγους που αξίζει να παρακολουθήσουμε το αυριανό ντέρμπι Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού στο «Απόστολος Νικολαϊδης».

To matrix24.gr καταγράφει μία ενδεκάδα λόγους που αξίζει να παρακολουθήσουμε το αυριανό ντέρμπι Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού στο «Απόστολος Νικολαϊδης».



1. Είναι ντέρμπι Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού. Είναι οι παραδοσιακές δυνάμεις του ελληνικού ποδοσφαίρου και είναι από τα παιχνίδια εκείνα που ασχολείται μία χώρα μέχρι να γίνουν.

2. Ο εφετινός Παναθηναϊκός είναι μία νέα ομάδα. Άρα έχει ενδιαφέρον η εικόνα που θα παρουσιάσει απέναντι στον καλύτερο Ολυμπιακό, αλλά και η αντίδρασή της ανάλογα με το αποτέλεσμα. Ειδικά αν αυτό είναι η ήττα.

3. Η διαιτητολαγνία είναι το εθνικό μας σπορ. Τα ανάποδα πλάγια, τα οφσάιντ, τα πέναλτι κτλ είναι στην ημερήσια διάταξη πριν, κατά τη διάρκεια και μετά από κάθε ντέρμπι. Έχουμε καιρό να δούμε να κυλά ένα ματς χωρίς τις αμφιβολίες «πράσινων» και «κόκκινων».

4. Ο Κώστας Μήτρογλου είναι αυτή τη στιγμή ένας από τους καλύτερους Έλληνες ποδοσφαιριστές και -σίγουρα- ο πιο φορμαρισμένος. Δώδεκα γκολ στο πρωτάθλημα και τρία στην Ευρώπη. Είναι αυτός που θέλουν να δουν όλοι το Σάββατο στη Λεωφόρο και είναι αυτός που έχει μία… ιδιαίτερη παράδοση σκοραρίσματος απέναντι στον Παναθηναϊκό.

5. Ο Μίτσελ άρχισε τη χρονιά με κάποια αμφισβήτηση. Αυτή πήγε να γιγαντωθεί όσο η εικόνα του Ολυμπιακού δεν έπειθε. Οι εμφατικές νίκες στο πρωτάθλημα και οι εξαιρετικές εικόνες στα εκτός έδρας παιχνίδια στο Champions League, άλλαξαν την κατάσταση. Τώρα ο Ισπανός είναι καβάλα στο άσπρο άλογο. Αν θα μείνει εκεί, θα το ξέρουμε περίπου στις 21:30 το Σάββατο.

6. Ο Γιάννης Αναστασίου ανέλαβε τον δύσκολο έργο να ανοικοδομήσει τον Παναθηναϊκό. Άρχισε από τα θεμέλια και δημιούργησε μία ομάδα από νέους ποδοσφαιριστές και έμπειρους ξένους. Τα σκαμπανεβάσματα ήταν αναμενόμενα. Ουδείς μίλησε για πρωτάθλημα, αλλά για μία ομαλή μετάβαση σε μια νέα εποχή. Αυτό σημαίνει πως ο κόσμος θα σταθεί δίπλα στην ομάδα ακόμα κι αν χάσει στο ντέρμπι. Ή κάνουμε λάθος;

7. Πιο πάνω μιλήσαμε για τη διαιτητολαγνία. Έχουμε και την… προεδρολαγνία που συνοδεύεται, ως είθισται, από τους περίφημους «κύκλους» των ΠΑΕ. Κάθε ντέρμπι θα συνοδευτεί από κάποια δήλωση που θα «βάλει φωτιά» ή κάποια ανακοίνωση που θα απαντηθεί είτε επίσημα είτε μέσω «κύκλων». Πιάσ’ το αυγό και κούρευτο, δηλαδή. Ετοιμαζόμαστε να δούμε το ντέρμπι του Σαββάτου με την ευχή να μην ασχολούμαστε με το… ντέρμπι των διοικήσεων.

8. Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στη Λεωφόρο στο γενικότερο πλάνο συσπείρωσης για τη μετάβαση που γράφαμε παραπάνω. Το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό είναι ένα παιχνίδι ειδικών συνθηκών. Όπερ σημαίνει πως δεν αποκλείεται κάποιος ανεγκέφαλος να… θυμηθεί τη Ριζούπολη και να τινάξει στον αέρα το παιχνίδι, αλλά και την προσπάθεια του τριφυλλιού. Άρα τα βλέμματα πέφτουν κι εκεί.

9. Ο Ολυμπιακός -μαζί με τον ΠΑΟΚ- είναι το φαβορί για το πρωτάθλημα. Είναι στο +3 από τον Δικέφαλο και τον υποδέχεται την επόμενη αγωνιστική στο Φάληρο. Οπότε, γίνεται εύκολα αντιληπτό, πως το ντέρμπι έχει τεράστιο βαθμολογικό ενδιαφέρον στην κορυφή. Κάτι, βέβαια, που… δεν απασχολεί τον Παναθηναϊκό.

10. Αν ο Ολυμπιακός έχει τον Μήτρογλου, ο Παναθηναϊκός έχει τον Φιγκερόα. Ο Αργεντινός είναι «οn fire», που λένε και στο χωριό μου, μετρώντας ήδη ένα γκολ -από πέρυσι- κόντρα στον Ολυμπιακό.

11. Οι οπαδικές εφημερίδες είναι ένα αναγκαίο κακό. Αναγκαίο γιατί συνάδελφοι έχουν δουλειά στις δύσκολες εποχές που ζούμε, κακό γιατί το οπαδιλίκι -έως καφριλίκι- που πουλάνε, καταστρέφει το προϊόν, αλλά και τα μυαλά πολλών. Δυστυχώς πριν και μετά από κάθε ντέρμπι, τα πρωτοσέλιδα δεν φημίζονται για… τον πολιτισμό που διδάσκουν. Δυστυχώς, δεν θα αλλάξει ούτε τώρα αυτό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ