Κόκκινα σήμερα τα Eirinika δεν κρύβουν την χαρά τους για την νίκη - πρόκριση του Ολυμπιακού - Ο Πειραιάς - πατρίδα με καλεί να ενώσω τα χέρια με όλους! (φωτό - βίντεο)

Έσπασαν καρδιές στο Γ.Καραϊσκάκης , όπου σε ματς γκραν γκινιόλ ο Ολυμπιακός νίκησε την Αντερλεχτ με 3-1, έχασε δύο πέναλτι με τους Σαβιόλα, Βάις(απέκρουσε ο γκολκίπερ Προτό) και τελικά πήρε την ιστορική πρόκριση στη φάση των 16 του Τσάμπιονς Λιγκ στην ισοβαθμία με την Μπενφίκα.

Έσπασαν καρδιές στο Γ.Καραϊσκάκης , όπου σε ματς γκραν γκινιόλ ο Ολυμπιακός νίκησε την Αντερλεχτ με 3-1, έχασε δύο πέναλτι με τους Σαβιόλα, Βάις(απέκρουσε ο γκολκίπερ Προτό) και τελικά πήρε την ιστορική πρόκριση στη φάση των 16 του Τσάμπιονς Λιγκ στην ισοβαθμία με την Μπενφίκα.



Η ομάδα του Μίτσελ είχε καλύτερο συντελεστή βαθμών στα μεταξύ τους παιχνίδια (νίκη στο Φάληρο με 1-0 και ισοπαλία 1-1 στο «Ντα Λουζ»).

Ηταν η τέταρτη φορά που οι Ερυθρόλευκοι πέρασαν σε νοκ αουτ αγώνες στο Τσάμπιονς Λιγκ. Οι προηγούμενες: 1998-1999(στην προημιτελική φάση), 2006-2008(στις 16), 2009-2010 (στις 16).

Η Αντερλεχτ αγωνίστηκε ένα ημίχρονο με 10 παίκτες λόγω αποβολής (δεύτερη κίτρινη)του Κουγιατέ(48΄) και στα τελευταία λεπτά έμεινε με 8 παίκτες λόγω αποβολής( με δεύτερη κίτρινη κάρτα), των Ν΄ Σακαλά( 88΄), Προτό (92΄). Ο γκολκίπερ της Αντερλεχτ ανέτρεψε τον Βάις και αντίκρισε την κόκκινη κάρτα. Επειδή είχαν γίνει και οι τρεις αλλαγές, ο φορ Μήτροβιτς φόρεσε τη φανέλα του τερματοφύλακα. Τρίτη και φαρμακερή. Ο Ντομίνγκες σημάδεψε σωστά από το σημείο του πέναλτι και έστειλε τους φιλάθλους του Ολυμπιακού στον έβδομο ουρανό: 3-1.

Με πολύ άγχος αλλά στο τέλος η ομάδα του Μίτσελ πήρε πανηγυρική πρόκριση.



Δόξα και χρήμα για τον Ολυμπιακό. Η πρόκριση θα αποφέρει 3, 5 εκατ. ευρώ και ένα εκατ. ευρώ η νίκη. Συνολικά στα ταμεία των Ερυθρολεύκων θα μπουν πάνω από 30 εκατ. ευρώ που είναι το μπόνους της UEFA.

Ο Μίτσελ επεφύλαξε τις εκπλήξεις του σε ότι αφορά την ενδεκάδα. O ισπανός ρισκάρισε παίζοντας φουλ επίθεση. Δίπλα στον Σάμαρη προτίμησε τον Μασάντο θέλοντας να δώσει επιθετικό πνεύμα στον Ολυμπιακό.

Στην κορυφή της επίθεσης αγωνίστηκε ο Ολαϊτάν και σε ρόλο κρυφού κυνηγού έπαιξε ο Σαβιόλα. Στις πτέρυγες χρησιμοποιήθηκαν οι Φουστέρ, Κάμπελ.

Ο Ολυμπιακός είχε την κατοχή της μπάλας και επέβαλε το ρυθμό του. Προσπάθησε με κοντρόλ ποδόσφαιρο να φθάσει με αξιώσεις στην εστία του Προτό και μόλις στο 2΄ σε σουτ του Κάμπελ η μπάλα βρήκε το χέρι του Ν΄ Σακαλά, όμως ο γερμανός διαιτητής Βόλφγκανγκ Σταρκ το θεώρησε ακούσιο και έδειξε «παίζετε». Απείλησε με φάουλ του Μασάντο στο 15΄(απέκρουσε στη γωνία του ο Προτό) και έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Σαβιόλα(32΄). Ο αργεντινός επιθετικός έπαιξε το «1-2» με τον Φουστέρ, πλάσαρε όμως δεν βρήκε στόχο. Ωστόσο στο επόμενο λεπτό σημείωσε το πρώτο του γκολ στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Φουστέρ έπιασε σουτ η μπάλα κοντράρισε και πήγε στον Σαβιόλα ο οποίος με διαγώνιο σουτ έκανε ευτυχισμένους τους φίλους του Ολυμπιακού(1-0).



Οι πανηγυρισμοί των γηπεδούχων δεν κράτησαν για πολύ. Η πρωταθλήτρια Βελγίου αποδείχτηκε σκληρό καρύδι. Στο 39΄ από λάθος του Σαλίνο, οι Βέλγοι με γρήγορη αντεπίθεση έφεραν το ματς στα ίσα. Ο Ναζάρ τροφοδότησε τον Ζιλέ ο οποίος έκοψε τη μπάλα στον αμαρκάριστο Κλίεσταν. Ο αμερικανός μέσος νίκησε σχεδόν εξ επαφής τον Ρομπέρτο(1-1).

Ο Ολυμπιακός έχασε ακόμα μία σπουδαία ευκαιρία στην εκπνοή του α΄ ημιχρόνου με τον Κάμπελ. Το σουτ του κοσταρικανού εξτρέμ έγινε από πλεονεκτική θέση, όμως η μπάλα κοντράρισε στον Κουγιατέ και βγήκε κόρνερ.

Οι πρωταθλητές Βελγίου έδειξαν υπέρμετρο ζήλο το ματς και σε κάποιες περιπτώσεις είχαν πολύ δυνατά μαρκαρίσματα.

Στο β΄ ημίχρονο το ματς πήρε άγρια ομορφιά. Στο 48΄ ο Μασάντο έπιασε δυνατό σουτ και ο Κουγιατέ απέκρουσε μέσα στην περιοχή με το χέρι. Ο γερμανός ρέφερι έδειξε το σημείο του πέναλτι και την κίτρινη κάρτα στον στόπερ της Αντερλεχτ. Ηταν η δεύτερη και ο Κουγιατέ με κόκκινη κάρτα πήρε το δρόμο προς τα αποδυτήρια.




Ο Σαβιόλα εκτέλεσε όμως απέκρουσε ο Προτό (50΄). Ο Σαβιόλα στο 58΄ πήρε το αίμα του πίσω. Ο Φουστέρ έπιασε σουτ και ο Σαβιόλα που ήταν πεσμένος στο τερέν άπλωσε το πόδι του και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα(2-1).



Ο Ολυμπιακός είχε δεύτερο χαμένο πέναλτι με τον Βάις! Ο σλοβάκος διεθνής μεσοεπιθετικός που πήρε τη θέση του Μασάντο(53’), πήρε πάσα από τον Ολαϊτάν και μέσα στην περιοχή ανατράπηκε από τον Ν΄ Σακαλά. Ο Βάις ανέλαβε να το εκτελέσει, όμως ο βέλγος Προτό με τα πόδια έδιωξε τη μπάλα(71΄).



Η συνέχεια δεν προσφερόταν για καρδιακούς. Ο Ρομπέρτο κράτησε όρθιο τον Ολυμπιακό σε δύο φάσεις –φωτιά. Στο 67΄ και στο 74΄ απέκρουσε βολίδες του Ζιλέ.

Στο 88΄ υπήρξε δεύτερη αποβολή για την πρωταθλήτρια Βελγίου. Ο Ν’ Σακαλά δέχτηκε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα και άφησε την ομάδα του με 9 παίκτες. Στα τελευταία ο Ολυμπιακός πίεσε τους Βέλγους οι οποίοι ειχαν ανοιχτεί και κλείδωσε την πρόκριση με το πέναλτι του Ντομίνγκες στις καθυστερήσεις του αγώνα.

Κίτρινη κάρτα: Φουστέρ, Μιλίβογιεβιτς, Μίτροβιτς, Κλίεσταν.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ:Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μανωλάς, Σιόβας. Χολέβας, Σάμαρης, Μασάντο ( 53΄ Βάις), Φουστέρ(89΄ Εντινγκά) , Κάμπελ, Σαβιόλα( 61΄ Ντομίνγκες), Ολαϊτάν.

ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ: Προτό, Βάντεν Μπόρε(73’ Ατσεαμπόνγκ), Κουγιατέ, Μπεμπά, Ν΄Σακαλά, Ζιλέ, Κλίεσταν, Μιλίβογιεβιτς (52΄ Νουτίνγκ), Ναζάρ, Πρατ(82΄ Τέλεμανς), Μίτροβιτς.

*Στο γήπεδο υπήρχε πανό στη μνήμη του Νέλσον Μαντέλα: «Μαντίμπα, ο κόσμος δεν θα σε ξεχάσει ποτέ».  

Στο άλλο παιχνίδι, η Μπενφίκα νίκησε την Παρί Σεν Ζερμέν με 2-1. Η γαλλική ομάδα προηγήθηκε με τον Καβάνι στο  37' , αλλά η Μπενφίκα ισοφάρισε με πέναλτι του Λϊμα στο 45'. Το γκολ της νίκης για την πορτογαλική ομάδα σημείωσε στο 59' ο Γκαϊτάν.

Η βαθμολογία: Παρί Σεν Ζερμέν  13, Ολυμπιακός 10, Μπενφίκα 10, Αντερλεχτ 1.

Άνοιξαν σαμπάνιες στα αποδυτήρια



Το ερυθρόλευκο γλέντι στα αποδυτήρια δεν είχε τελειωμό με τους παίκτες να ανοίγουν μέχρι και σαμπάνιες.

Οι παίκτες του Ολυμπιακού δεν μπορούσαν να συγκρατήσουν την μεγάλη τους χαρά για τη νίκη-πρόκριση σε βάρος της Άντερλεχτ.

Οι πανηγυρισμοί διήρκησαν για αρκετή ώρα ενώ ο Κάμπελ με τον Ρομπέρτο άνοιξαν μέχρι και σαμπάνια για να το γιορτάσουν. Στην παρέα μετά προστέθηκαν και ο Τσόρι Ντομίνγκες με τον Σαβιόλα ενώ την φανέλα του Ισπανού γκολκίπερ την φόρεσε και ο Κοσταρικανός και άλλοι συμπαίκτες του.


Οι πανηγυρισμοί των Πειραιωτών ήταν πιο έντονοι από ποτέ καθότι η επιτυχία αυτή είναι αναμφίβολα πολύ σημαντική.



Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ