Πέθανε ο Σάκης Παπανικολάου - Είχε «συνοδεύσει» με τη φωνή του τον Παναθηναϊκό στο Γουέμπλεϊ (φωτό & βίντεο)

Την είδηση έκανε γνωστή ο γιος του

Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 92 ετών ο τραγουδιστής Σάκης Παπανικολάου, με τον γιο του Φώτη να κάνει γνωστή την δυσάρεστη είδηση.

Ο Σάκης Παπανικολάου με την φωνή του είχε «συνοδεύσει» τον Παναθηναϊκό στην πορεία της προς τον τελικό του Γουέμπλεϊ το 1971. Ο ίδιος ήταν ένθερμος υποστηρικτής της ομάδας, κάτι που άλλωστε φανερώνει και το κομμάτι του Πάνω από όλα έχω τον Παναθηναϊκό» (αρχικός τίτλος «Στους Αμπελοκήπους»).

Ο Γιώργος Μουζάκης, ο Μανώλης Χιώτης, ο Μίμης Πλέσσας, ο Γιώργος Κατσαρός, ο Κώστας Γιαννίδης, ο Γιώργος Θεοδοσιάδης, ο Ζακ Ιακωβίδης, ο Τάκης Αθηναίος, ο Γιώργος Μητσάκης, ο Κώστας Χατζής και ο Χάρης Ανδρεάδης ήταν μόνο μερικού από τους μουσικούς και συνθέτες με τους οποίους είχε συνεργαστεί.

Γεννημένος στην Πάτρα το 1933 υπήρξε εκτός από τραγουδιστής συνθέτης, στιχουργός αλλά και ηθοποιός.

Αποφοίτησε με άριστα από την Σχολή Ηθοποιών Μουσικού Θεάτρου του Μενέλαου Θεοφανίδη. Εμφανίστηκε στα μεγαλύτερα κέντρα και θέατρα της χώρας μας καθώς και σε περίπου είκοσι χώρες σε όλο τον κόσμο. Κατ’ εξοχήν φεστιβαλικός τραγουδιστής, ξεχώρισε για τη φωνή του και την σκηνική του παρουσία.

Συμμετείχε σε 19 φεστιβάλ, ελληνικά και διεθνή αποσπώντας βραβεία και άριστες κριτικές. Στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης του 1969, κατέκτησε την 3η θέση με το τραγούδι «Θα πάρω τ’ άλλο τραίνο»

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ