20+1 εικόνες «γροθιά στο στομάχι»: Οικογένειες με παιδιά φοβισμένα, στοιβαγμένες σε οχήματα – Προσπαθούν να φύγουν από τον πόλεμο στον Λίβανο

Σχεδόν 500 νεκροί από τους σφοδρούς Ισραηλινούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς στον Λίβανο, οι άμαχοι ψάχνουν οδό διαφυγής

Χιλιάδες άμαχοι προσπαθούν να εγκαταλείψουν τον Λίβανο μετά τον καταιγισμό βομβαρδισμών που έχει προκαλέσει λουτρό αίματος.

Καταιγισμός βομβαρδισμών έχει προκαλέσει λουτρό αίματος στον Λίβανο, ενώ σκηνές πανικού εκτυλίσσονται στη χώρα με χιλιάδες αμάχους να προσπαθούν να την εγκαταλείψουν.

Lebanon

Image

Κυκλοφοριακό κομφούζιο στη Σιδώνα του Λιβάνου καθώς άνθρωποι προσπαθούν να εγκαταλείψουν τα νότια χωριά εν μέσω συνεχιζόμενων ισραηλινών αεροπορικών επιδρομών

Διαβάστε ακόμα: Κόβουν την ανάσα τα βίντεο από την κόλαση του Λίβανου: Σχεδόν 500 νεκροί από τους βομβαρδισμούς του Ισραήλ - Καραβάνια φυγής από πολίτες για να για να σωθούν

Lebanon

Μια γυναίκα ταΐζει το νεογέννητό της σε ένα αυτοκίνητο στη Σιδώνα του Λιβάνου, καθώς φεύγει από τα νότια χωριά 


Άνθρωποι σε όλη τη χώρα εγκαταλείπουν τα σπίτια τους αφού λαμβάνουν αυτοματοποιημένες κλήσεις και μηνύματα που τους προτρέπουν να εκκενώσουν. 

Lebanon

Image

Καταγράφονται εικόνες με οικογένειες να παίρνουν τα πράγματά τους, να τα στοιβάζουν στα οχήματά τους ή πάνω τους και να προσπαθούν να σωθούν από το σκηνικό πολέμου.

Lebanon

Λιβανέζοι πολίτες με τα ζώα τους που εγκαταλείπουν τα νότια χωριά, σε όχημα σε έναν αυτοκινητόδρομο που συνδέει με την πόλη της Βηρυτού, στη νότια πόλη-λιμάνι της Σιδώνας, στον Λίβανο

Lebanon

Άνθρωποι που εγκατέλειψαν τα νότια χωριά στο Λίβανο κοιμούνται σε μια παραλία στη νότια πόλη-λιμάνι της Σιδώνας
Υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης χρησιμοποιούν εκσκαφείς για να καθαρίσουν τα ερείπια στον τόπο ισραηλινού χτυπήματος στα νότια προάστια της Βηρυτού, στον Λίβανο

Image

Image

Lebanon
Image

Ο Λίβανος έχει αναστείλει τα μαθήματα σε πανεπιστήμια και σχολεία, με πολλές πανεπιστημιουπόλεις να χρησιμοποιούνται ως καταφύγια για όσους αναζητούν καταφύγιο.

Image

Lebanon

Άνθρωποι που φεύγουν από τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στο νότο, φτάνουν σε ένα σχολείο που έχει μετατραπεί σε καταφύγιο στη Βηρυτό

Lebanon

Image

 

Image

 

Image

Lebanon
Ηλικιωμένος μεταφέρεται από το νότο και φτάνει σε ένα σχολείο που έχει μετατραπεί σε καταφύγιο στη Βηρυτό

Lebanon

Το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης είναι υπό πίεση καθώς συνεχίζει να αντιμετωπίζει τραυματισμούς από τις εκρήξεις των βομβητών και συσκευών επικοινωνίας της περασμένης εβδομάδας.

Lebanon

Το προσωπικό του νοσοκομείου και οι στρατιώτες μεταφέρουν ασθενείς και εξοπλισμό στον υπόγειο θάλαμο στο ιατρικό κέντρο Rambam καθώς κλιμακώνονται οι μάχες μεταξύ του Ισραήλ και της Χεζμπολάχ.

Ακυρώθηκαν πάνω από 30 πτήσεις από και προς τη Βηρυτό 

Την ίδια ώρα, αρκετές αεροπορικές εταιρείες ανέστειλαν τις πτήσεις από και προς τον Λίβανο. Ειδικότερα, περισσότερες από 30 πτήσεις από και προς τη Βηρυτό ακυρώθηκαν την Τρίτη, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του διεθνούς αεροδρομίου Ραφίκ Χαρίρι.

Ο ιστότοπος ανέφερε ότι ακυρώθηκαν 15 εξερχόμενες πτήσεις και 29 εισερχόμενες πτήσεις από διάφορες αεροπορικές εταιρείες, μεταξύ των οποίων η Qatar Airways, διάφορες αεροπορικές εταιρείες από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Turkish Airways.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ