Στα 90 του, o Giorgio Armani κάνει come out: «Ναι είμαι και ομοφυλόφιλος – Ο μεγάλος μου έρωτας, ο Sergio πέθανε από AIDS» (φωτό)

«Είχα γυναίκες στη ζωή μου  και μερικές φορές άντρες», είπε.

Μετά από σχεδόν χρόνια σιωπής, ο εμβληματικός σχεδιαστής μόδας Giorgio Armani «σπάει» επιτέλους τη σιωπή του και κάνει coming out.

Ο μεγάλος μαέστρο της μόδας - τώρα 90 ετών - δεν είχε μιλήσει δημόσια για τη σεξουαλική του ζωή από το 2000, όταν είπε στο Vanity Fair ότι «είχα γυναίκες στη ζωή μου. Και μερικές φορές άντρες».

Τώρα, σε μια νέα αποκαλυπτική συνέντευξη με την Corriere della Sera, ο σχεδιαστής μόδας μίλησε για την απώλεια της παρθενιάς του, για την πρώτη φορά που συνειδητοποίησε ότι έλκεται από άνδρες, αλλά και για την σχέση του με συνεργάτη.

Ο Armani παραδέχτηκε ότι έχασε την παρθενιά του από ένα κορίτσι στην τάξη του πριν ερωτευτεί αγόρι για πρώτη φορά τότε σε μια καλοκαιρινή κατασκήνωση.

«Δεν έχω μιλήσει ποτέ για αυτό», αποκάλυψε, σύμφωνα με το The Pink News. «Συνέβη κάτω από ένα υπόστεγο στην παραλία του Misano, στις πέντε το απόγευμα».

Image

«Ήμουν σε μια ομάδα αγοριών και υπήρχε ένας επόπτης, ένας νεαρός άνδρας, για τον οποίο ένιωσα αμέσως έλξη. Δεν το κατάλαβα πλήρως εκείνη τη στιγμή και δεν το επιδίωξα», είπε. «Αλλά από εκείνη τη στιγμή, η ζωή μου πήρε διαφορετική τροπή».

Αυτό προκάλεσε σύγχυση στον Armani, ο οποίος ακόμα δεν καταλάβαινε πλήρως τα συναισθήματά του. «Δεν κατάλαβα τι ήταν. Δεν έκανα διάκριση μεταξύ ανδρών και γυναικών εκείνη την εποχή. Ήταν απλά μια έλξη που ένιωσα, κάτι όμορφο: ανυπομονούσα να βρεθώ κοντά του, να με αγγίξουν... Ένιωσα μια τεράστια σύνδεση».

Image

twitter

«Δεν έχω πει ποτέ σε κανέναν γι' αυτό. Είναι ακόμα μια πολύ συναισθηματική ανάμνηση για μένα».

Τα πράγματα άλλαξαν όταν γνώρισε τον συνεργάτη και εραστή του, Sergio Galeotti, με τον οποίο έβγαινε για περισσότερο από μια δεκαετία. «Συναντηθήκαμε κοντά στο νυχτερινό κέντρο Capannina, στη Versilia, όπου ήμουν σε διακοπές για μερικές ημέρες», εξήγησε ο Armani. «Είδα τον Sergio στο αυτοκίνητό του και αμέσως ερωτεύτηκα το χαμόγελο του».

Οι δύο άνδρες ήταν σε σχέση καθ 'όλη τη δεκαετία του '70 και του '80, αλλά δυστυχώς τελείωσαν, όταν ο Galeotti πέθανε από ασθένεια που σχετίζεται με το AIDS το 1985.

Image

«Όταν πέθανε ο Σέρχιο, ένα κομμάτι μου πέθανε μαζί του. Είμαι ακόμα έκπληκτος που βρήκα μέσα μου την αντοχή να αντέξω έναν τόσο τεράστιο πόνο», είπε, πριν αφηγηθεί πόσο δύσκολο ήταν να βλέπεις τον Galeotti να αρρωσταίνει.

«Έπρεπε να αξιοποιήσω τη δύναμη της θέλησής μου για να αντιμετωπίσω όλο τον πόνο και την αγωνία. Ένας ολόκληρος χρόνος πέρασε δίπλα στον Sergio στο κρεβάτι του νοσοκομείου. Και όλα συνέβησαν καθώς η καριέρα μας απογειωνόταν, όταν γίναμε γνωστοί, ιδρύοντας την εταιρεία μας, φτάνοντας σε παγκόσμια φήμη. Ήταν η στιγμή που κέρδιζα εμπιστοσύνη στον εαυτό μου, τότε αυτό το χτύπημα με χτύπησε».

Τώρα, ο Armani είναι σε σχέση με τον Leo Dell'Orco, ο οποίος είναι επικεφαλής του γραφείου ανδρικού στυλ για τη μάρκα μόδας του

«Το σκέφτομαι και συνειδητοποιώ ότι δεν έχει νόημα να είμαι ερωτευμένος και να του δίνω τόσο λίγο χώρο, γιατί απλά δεν έχω τόσο πολύ χώρο», εξήγησε. «Αλλά έχω βαθιά αγάπη για τον Leo, ο οποίος έχει ζήσει μαζί μου για χρόνια και είναι ο πιο κοντινός μου άνθρωπος».

Διαβάστε ακόμα: Giorgio Armani: Υποκλινόμαστε στον Μαέστρο της μόδας - Το απόλυτο fashion show στην Νέα Υόρκη – Sexy κάπες, δερμάτινες καπαρντίνες, εκκεντρικά αξεσουάρ & τεράστια γυαλιά (φωτό & βίντεο)

Διαβάστε ακόμα: Giorgio Armani: Ο 90χρονος κορυφαίος σχεδιαστής δεν σταματά ποτέ να δουλεύει! – Ανοίγει νέο κατάστημα στην Νέα Υόρκη & θα παρουσιάσει την νέα του συλλογή (φωτό)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr