10 «λαμπρές» προτάσεις για να περάσετε το Πάσχα με τα παιδιά!

Η Μεγάλη Εβδομάδα είναι εδώ, τα σχολεία είναι κλειστά και εσείς ανυπομονείτε να περάσετε (και καλά) όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο με τα πιτσιρίκια. Τι θα λέγατε όμως αν αυτός ο χρόνος ήταν για εκείνα πολύ πιο δημιουργικός και διασκεδαστικός από το να κάθονται σπίτι και να βλέπουν τηλεόραση μαζί σας; Παρακάτω το In2life.gr και ο Νικόλας Γεωργιακώδης συγκέντρωσε μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες πασχαλινές εκδηλώσεις σε μουσεία, παιδικά εργαστήρια και εμπορικά κέντρα για τις ημέρες του Πάσχα.




Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για το Διάστημα στον Ελληνικό Κόσμο
Με αφορμή την έκθεση «Η κατάκτηση του Διαστήματος» από το Αμερικάνικο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Νέας Υόρκης, ο Ελληνικός Κόσμος προγραμμάτισε για τις πασχαλινές ημέρες ένα σχετικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά 5 μέχρι 12 ετών. Τι θα περιλαμβάνει; Μέσα από το παιχνίδι, τα παιδιά θα ανακαλύψουν τις ιστορικές αποστολές στο διάστημα, αλλά και την ιστορία της εξερεύνησής του, θα ταξιδέψουν στη Σελήνη, στον Άρη και στους αστεροειδής και θα ανακαλύψουν τι μας επιφυλάσσει το μέλλον πέρα από τα όρια της γης. Το πρόγραμμα θα τρέξει από την Μεγάλη Δευτέρα μέχρι τη Μεγάλη Τετάρτη και από την Τρίτη του Πάσχα μέχρι και το Σάββατο 26 Απριλίου. Το κόστος για τα παιδιά είναι 4€ και για τους ενήλικες 7€.

Πασχαλινό Camp στην Καλλιτεχνούπολη

Το παιδικό κέντρο Καλλιτεχνούπολη στον Πειραιά (Δημητρίου Ράλλη 104 & Αντωνίου Θεοχάρη, Καλλίπολη, τηλ: 2104514888) διοργανώνει για ακόμα μια χρονιά το πασχαλινό του camp για παιδιά από 4 έως 10 χρονών, το οποίο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων εργαστήρι φυσικού πηλού, εργαστήρι για πασχαλινό καλάθι και βαφή αυγών και θα διαρκέσει από τις 14 μέχρι τις 17 Απριλίου και από τις 22 μέχρι τις 25. Το κόστος ανέρχεται στα 15€ ανά ημέρα και στα 100€ για όλο το οκταήμερο (χωρίς ΦΠΑ). Αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ.

Πάσχα στην Παραμυθοχώρα

Στον παιδικό πολυχώρο του Μετς, η Μαρία και η Σπιριδούλα περιμένουν για ακόμα μια χρονιά τα πιτσιρίκια για να μοιραστούν μαζί τους τις παραδόσεις του Πάσχα μέσα από γεύσεις και μυρωδιές, και παραστάσεις. Υπέρ-πλούσιο θα είναι λοιπόν το πρόγραμμα της Παραμυθοχώρας για την Μεγάλη Εβδομάδα, από το οποίο και ξεχωρίζουμε την παράσταση κουκλοθεάτρου «Δόνα η Τερηδόνα» του Ευγένιου Τριβιζά τη Μεγάλη Δευτέρα, τη διαδραστική κουκλοθεατρική παράσταση «Το ψηλότερο μπαλκόνι του κόσμου» την Μεγάλη Τρίτη και το εργαστήρι κατασκευής λαμπάδας την Μεγάλη Τετάρτη.

Διαβάστε περισσότερα στο In2life.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ