...Και στο τέλος νικάνε οι Γερμανοί: 1-0 η Γερμανία την Γαλλία και πρόκριση στους «4» του Μουντιάλ χωρίς σπουδαία απόδοση (βίντεο)

Όπως το '82 στη Σεβίλλη και το '86 στη Γουαδαλαχάρα η Γερμανία σε ακόμα ένα νοκ άουτ ματς, έστω και στον προημιτελικό αυτή τη φορά, επικράτησε με 1-0 των Γάλλων και πέρασε στους «4» του Mundial.

Όπως το '82 στη Σεβίλλη και το '86 στη Γουαδαλαχάρα η Γερμανία σε ακόμα ένα νοκ άουτ ματς, έστω και στον προημιτελικό αυτή τη φορά, επικράτησε με 1-0 των Γάλλων και πέρασε στους «4» του Mundial.



Οι Γερμανοί έκαναν το αυτονόητο… Ηταν, απλά, αποτελεσματικοί έναντι των Γάλλων που ναι μεν κυριάρχησαν μετά το 30' στο ματς, όμως δεν εκμεταλλεύτηκαν τις όποιες ευκαιρίες τους παρουσιάστηκαν στο ματς.

Επί της ουσίας, οι «αετοί» με μισή φάση έκαναν γκολ με τον Χούμελζ στο 13', εν συνεχεία αμύνθηκαν καλά δίνοντας μετρημένες ευκαιρίες στην παραγωγική, είναι αλήθεια, στα πρώτα ματς Γαλλία και πήραν το ματς. Ετσι οι παίκτες του Λεβ πέρασαν στους «4» και αναμένουν τον αντίπαλο τους που θα προκύψει από το ζευγάρι της Κολομβίας με τη Βραζιλία.

Γκολ και κατοχή η Γερμανία, ευκαιρίες η Γαλλία

Κατοχή, «φρου-φρου» και ένα γκολ η Γερμανία, ευκαιρίες η Γαλλία… Αυτό ήταν το α' ημίχρονο του προημιτελικού ανάμεσα στους «αετούς» και τους «τρικολόρ» που βρήκε τους πρώτους να μπαίνουν στα αποδυτήρια με το προβάδισμα του 1-0.

Στο 13' οι Γερμανοί προηγήθηκαν με κεφαλιά του Χούμελζ που πήρε «παραμάζωμα» τον Βαράν στο φάουλ του Κρόοζ με τη Γαλλία να ισορροπεί την κατάσταση μετά το 25' να ισορροπεί και τρεις φορές να απειλεί.

Στο 34' με Βαλμπιενά και Μπενζεμά με τον πρώτο να νικιέται από τον Νόιερ, ενώ στο 42' και στο 44' ο δεύτερος δεν κατάφερε από πλεονεκτική θέση να ισοφαρίσει. Ετσι το 1-0 έμελλε να είναι το σκορ του πρώτου 45λεπτου.
Πρωτοβουλία και κατοχή η Γαλλία

Στο β' ημίχρονο το σκηνικό είχε ξεκάθαρο πρωταγωνιστή σε δραστηριότητα. Η Γαλλία ήταν αυτή που είχε την πρωτοβουλία και την κατοχή της μπάλας με τη Γερμανία να ψάχνει τη μία καλή στιγμή για το 2-0 είτε με αντεπίθεση είτε με στημένη φάση. Ετσι το 1-0 υπέρ των «αετών» παρέμενε με τους «τρικολόρ» στο 60' να προσπαθούν να απειλήσουν με τους Ματουιντί και Βαράν, όμως χωρίς ευτυχή κατάληξη.

Το 1-0 παρέμενε ως είχε και πλέον ήταν θέμα ατομικής έξαρσης το αν θα υπήρχε αλλαγή στο σκορ και σε δυο περιπτώσεις η Γαλλία άγγιξε την ισοφάριση. Στο 76' ο Μπενζεμά και στο 77' ο Ματουιντί βρέθηκαν σε πλεονεκτική θέση, όμως οι Χούμελζ και Νόιερ δεν τους επέτρεψαν να σκοράρουν με αποτέλεσμα οι «αετοί» να κρατούν το προβάδισμα πρόκρισης.

Το 1-0 δεν άλλαζε με τη Γερμανία στο 82' να αγγίζει το 2-0 με τον Σίρλε, όμως, να αστοχεί… Μία ευκαιρία, όμως, που δεν στοίχισε στο συγκρότημα του Λεβ που βρίσκεται, πλέον, για 4η συνεχόμενη φορά στα ημιτελικά του Mundial. Και αυτό γιατί στο 94' ο Νόιερ κατέβασε ρολά με το ένα χέρι στο σουτ του Μπενζεμά διατηρώντας το 1-0.

ΣΚΟΡΕΡ: 13' Χούμελζ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Νέστορ Πιτάνα (Αργεντινή)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ: 54' Κεντίρα, 80' Σβάινσταϊγκερ

ΑΠΟΒΟΛΕΣ:

ΓΑΛΛΙΑ: Γιορίς, Ντεμπισί, Εβρά, Σακχό (71' λ.τρ. Κοσιελνί), Βαράν, Ματουϊντί, Βαλμπιενά (85' Ζιρού), Καμπάιγ (73' Ρεμί), Πογκμπά, Μπενζεμά, Γκριεζμάν.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Νόιερ, Λαμ, Μπόατενγκ, Χέβεντες, Χούμελς, Σβαϊνστάιγκερ, Εζίλ (83' Γκέτσε), Κεντίρα, Κρόοζ (90+' Κράμερ), Μίλερ, Κλόζε (69' Σίρλε).

sentragoal.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ