Ο Δον Αλφρέδο ντι Στέφανο δεν μένει πια εδώ-Ο Θρύλος της Ρεάλ Μαδρίτης «έφυγε» στα 88 του βυθίζοντας στο πένθος την ομάδα του και την ποδοσφαιρική Ισπανία (φωτό & βίντεο)

Το περασμένο Σάββατο (05/07) ο θρύλος της Ρεάλ Μαδρίτης εισήχθη στο νοσοκομείο Γκρεγκόριο Μαρανιόν σε κρίσιμη κατάσταση μετά από καρδιακή προσβολή. Τελικά, σήμερα (07/07) άφησε την τελευταία του πνοή παρά τις προσπάθειες των γιατρών και το γεγονός ότι κάποια στιγμή η κατάσταση της υγείας του είχε σταθεροποιηθεί. το ιατρικό ανακοινωθέν που έβγαινε κάθε μεσημέρι τη Δευτέρα καθυστέρησε.

Το περασμένο Σάββατο (05/07) ο θρύλος της Ρεάλ Μαδρίτης εισήχθη στο νοσοκομείο Γκρεγκόριο Μαρανιόν σε κρίσιμη κατάσταση μετά από καρδιακή προσβολή. Τελικά, σήμερα (07/07) άφησε την τελευταία του πνοή παρά τις προσπάθειες των γιατρών και το γεγονός ότι κάποια στιγμή η κατάσταση της υγείας του είχε σταθεροποιηθεί. το ιατρικό ανακοινωθέν που έβγαινε κάθε μεσημέρι τη Δευτέρα καθυστέρησε. Οι εκτιμήσεις πολλές. Τελικά, αποδείχθηκε ότι ήταν οριστικό πως η μάχη είχε χαθεί. Ο Αλφρέδο Ντι Στέφανο αντιμετώπιζε αρκετά προβλήματα υγείας το τελευταίο διάστημα και τελικά απεβίωσε σε ηλικία 88 ετών.



Ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες όλων των εποχών, ήταν η κεντρική φιγούρα της κυριαρχίας της Ρεάλ τη δεκαετία του ’50, κερδίζοντας 5 συνεχόμενα Κύπελλα Πρωταθλητριών από το 1956 μέχρι και το 1960. Ο γεννημένος στην Αργεντινή Ντι Στέφανο έπαιξε στη βασίλισσα από το 1953 μέχρι το 1964, κατακτώντας ακόμη 8 πρωταθλήματα. Ψηφίστηκε καλύτερος παίκτης της χρονιάς στην Ευρώπη το 1957 και το 1959.



Είναι ο δεύτερος σκόρερ στην ιστορία της Ρεάλ πίσω από τον Ραούλ με 307 γκολ, ενώ εκτός από δύο περάσματα από τον πάγκο των Μαδριλένων ήταν και επίτιμος πρόεδρος. Στη διεθνή του καριέρα εκπροσώπησε την Αργεντινή, την Ισπανία, αλλά και την Κολομβία.



Ως προπονητής έκανε ντεμπούτο στην Έλτσε το 1967 και το 1969 ανέλαβε τη Μπόκα Τζούνιορς. Έκατσε στον πάγκο της Βαλένθια, της Σπόρτινγκ Λισαβόνας, της Ράγιο Βαγιεκάνο, της Καστεγιόν και της Βαλένθια. Επέστρεψε στην Αργεντινή για τη Ρίβερ Πλέιτ και στη συνέχεια πήγε στη Ρεάλ Μαδρίτης, τη Μπόκα Τζούνιορς ξανά, αλλά και στη Βαλένθια. Τελευταία του ομάδα η «βασίλισσα» της Μαδρίτης, με την οποία και συνδύασε το όνομά του...

H ισπανική Marca, αφιέρωσε όλη την πρώτη της σελίδα στο θρύλο της Ρεάλ, σαν έτοιμη από καιρό...



Η ανακοίνωση της Ρεάλ:

«Η Ρεάλ Μαδρίτης εκφράζει τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια του Αλφρέδο Ντι Στέφανο, σε όλους τους μαδριλίστας σε ολόκληρο τον κόσμο και σε όλους όσους νιώθουν την απώλεια ενός εκ των μεγαλύτερων παικτών στην ιστορία».




 gazzetta.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ