Την Πέμπτη απολογείται ο Κώστας Βαξεβάνης

Αναβολή, για την Πέμπτη, πήρε για να προετοιμάσει την απολογία του ο Κώστας Βαξεβάνης από το Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο της Αθήνας.

Αναβολή, για την Πέμπτη, πήρε για να προετοιμάσει την απολογία του ο Κώστας Βαξεβάνης από το Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο της Αθήνας.

Στην έντυπη έκδοσή τους, «ΤΑ ΝΕΑ» προχωρούν σήμερα στην αναδημοσίευση των ονομάτων που περιλαμβάνονται στη λίστα – χωρίς να υιοθετούν σε καμία περίπτωση ούτε το περιεχόμενό της ούτε τους συνειρμούς που προκαλούνται σε μερίδα της κοινής γνώμης.
Εντός και εκτός της αίθουσας ήταν συγκεντρωμένοι φίλοι και συνάδελφοι του Κώστα Βαξεβάνη, μέλη της ΔΣ της ΕΣΗΕΑ και της ΠΟΕΣΥ, δημοσιογράφοι ξένων ΜΜΕ καθώς και βουλευτές.

Βγαίνοντας από το δικαστήριο ο δημοσιογράφος, μεταξύ άλλων, δήλωσε ότι ήταν καθήκον του να δημοσιοποιήσει την επίμαχη λίστα, καθώς, όπως είπε, οτιδήποτε άλλο για έναν δημοσιογράφο είναι «δημόσιες σχέσεις».

Σύμφωνα με τον εκ των συνηγόρων του δημοσιογράφου, Χάρη Οικονομόπουλο, η υπεράσπιση ζήτησε την αναβολή της εκδίκασης, καθώς πρόσωπα που αναφέρονται στη δημοσιευθείσα λίστα έχουν δηλώσει πρόθεση να καταθέσουν στο δικαστήριο ως μάρτυρες, ενώ ο έτερος συνήγορος, Ν. Κωνσταντόπουλος, δήλωσε ότι πρόθεσή τους είναι «να μην εγκλωβιστεί η υπόθεση στα στενά όρια του Αυτοφώρου και να αναδειχθεί η πολιτική της διάσταση».

Σε δηλώσεις του το πρωί στον Βήμα 99,5 ο κ. Οικονομόπουλος δήλωσε: «Είναι ζήτημα μείζονος δημοσίου συμφέροντος και ενδιαφέροντος να αποκαλυφθούν στοιχεία τα οποία δεν ερευνήθηκαν τα τελευταία τρία χρόνια».

Όσον αφορά στο σχόλιο του Κώστα Βαξεβάνη, στο άρθρο που συνόδευε τη λίστα, ότι περιέχει ανθρώπους που έχουν κλέψει το ελληνικό κράτος, ο κ. Οικονομόπουλος είπε ότι «υπάρχουν στοιχεία μέσα προφανώς στη λίστα αυτή ανθρώπων οι οποίοι έχουν διασταυρωθεί για φοροδιαφυγή».

Υπενθυμίζεται ότι ο δημοσιογράφος και εκδότης του περιοδικού Hot Doc συνελήφθη το απόγευμα του Σαββάτου, μετά τη δημοσίευση στο περιοδικό της φερόμενης ως «λίστας Λαγκάρντ».
Πηγή: tanea.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ