Ψηφίστε για το πρόσωπο της χρονιάς! Η 15χρονη Πακιστανή Μαλάλα, ο Ομπάμα, ο Psy ή το NASA’s Curiosity Rover team?

Τα σημαντικότερα γεγονότα και τα πρόσωπα της χρονιάς που φτάνει στο τέλος της, παρουσιάζει το Εuronews, με τον τελικό νικητή να αναζητείται στην ψηφοφορία που διεξάγεται στο διαδίκτυο. Ψηφίστε και αναδείξτε το σημαντικότερο πρόσωπο ή γεγονός που κατά τη γνώμη σας, άφησε τη σφραγίδα του στο 2012.

Τα σημαντικότερα γεγονότα και τα πρόσωπα της χρονιάς που φτάνει στο τέλος της, παρουσιάζει το Εuronews, με τον τελικό νικητή να αναζητείται στην ψηφοφορία που διεξάγεται στο διαδίκτυο.


Ψηφίστε και αναδείξτε το σημαντικότερο πρόσωπο ή γεγονός που κατά τη γνώμη σας, άφησε τη σφραγίδα του στο 2012.


Malala Yousafazi
Η 15χρονη Πακιστανή μαθήτρια, που πυροβολήθηκε από τους Ταλιμπάν στο κεφάλι, τιμωρούμενη για τις πεποιθήσεις της σχετικά με το δικαίωμα των νεαρών κοριτσιών στην εκπαίδευση.
Η νεαρή νοσηλεύεται στη Μ.Βρετανία, ενώ ο Οργανισμός Ην.Εθνών καθιέρωσε τη 10η Νοεμβρίου- ημέρα που δέχτηκε την επίθεση η 15χρονη- ως Ημέρα της Μαλάλα( Μalala Day).

Aung San Suu Kyi
Στην πολιτικό της Βιρμανίας, έχει απονεμηθεί  το Νομπέλ Ειρήνης  (1991) και το Ευρωπαϊκό βραβείο Σακχάρωφ για την Ελευθερία της Σκέψης (1990).
Μετά από 24 χρόνια αγώνα για την προώθηση της Δημοκρατίας στη Βιρμανία, ένα από τα πιο αυταρχικά καθεστώτα παγκοσμίως σύμφωνα με διεθνείς αναλυτές, η Aung San Suu Kyi, είναι από το Μάιο του 2012 ηγέτιδα της Αντιπολίτευσης.
Για 21 ολόκληρα χρόνια, από το 1989 έως το 2010, τελούσε υπό κατ’οίκον περιορισμό. Ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα ήταν ο πρώτος Πρόεδρος των Η.Π.Α. που επισκέφτηκε τη Βιρμανία, ενώ φέτος μόνο έχουν αφεθεί ελεύθεροι χιλιάδες πολιτικοί κρατούμενοι.

Felix Baumgartner
Ο Αυστριακός που μας έκοψε την αναπνοή με τη βουτιά που πραγματοποίησε στις 14 Οκτωβρίου, από ύψος 38.6 χιλιομέτρων. Έγινε ο πρώτος άνθρωπος που πέρασε το φράγμα του ήχου, σε ελεύθερη πτώση, ενώ κάλυψε και τη μεγαλύτερη απόσταση όλων των εποχών χωρίς τη χρήση αλεξίπτωτου. Τουλάχιστον 8 εκατομμύρια άνθρωποι παρακολούθησαν το επιτυχημένο εγχείρημά του στο youtube.  
 

NASA’s Curiosity Rover team
Η επιτυχημένη προσγείωση του νέου οχήματος της ΝΑΣΑ, στον Άρη, αποτελεί ένα ακόμη επίτευγμα της ανθρωπότητας. Το  Curiosity Rover team, βάρους 900 κιλών, έφτασε στην επιφάνεια του ανεξερεύνητου πλανήτη, μετά από ένα διαστημικό ταξίδι 8,5 μηνών. Από ύψος 11 χιλιομέτρων και με τη βοήθεια ειδικών αλεξίπτωτων , έφτασε στην επιφάνεια του Άρη προκειμένου να συλλέξει χρήσιμα στοιχεία αναζήτησης ζωής.
 

Pussy Riot
Το συγκρότημα που εισέβαλλε σε ορθόδοξο ναό της Ρωσίας και διαδήλωσε κατά του Βλαντιμίρ Πούτιν.  Καταδικάστηκαν  3  μέλη για χουλιγκανισμό, ωστόσο η υπόθεση έλαβε παγκόσμιες διαστάσεις, καθώς στο πλευρό των ακτιβιστών στάθηκαν καλλιτεχνικές προσωπικότητες της διεθνούς σκηνής όπως ο Πωλ Μακάρτνευ και η Μαντόνα, ενώ οργανισμοί όπως η Διεθνής Αμνηστία καταδίκασαν τις ποινές που επιβλήθηκαν και έκαναν λόγο για παραβίαση της ελεύθερης έκφρασης.      

Barack Obama
Ο Αμερικανός Πρόεδρος είναι μεταξύ των λίγων ηγετών που επιβίωσε πολιτικά εν μέσω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, σε αντίθεση με τους ομολόγους του στην Ιταλία(Μπερλουσκόνι) Γαλλία (Σαρκοζύ). Η πρόσφατη επανεκλογή του μάλιστα, με μεγάλη διαφορά από τον αντίπαλό του, τον καθιστά ένα από τα πρόσωπα-κλειδιά του 2012.

Lionel Messi
Ο Αργεντίνος μάγος του ποδοσφαίρου, σπάει όλα τα ρεκόρ. Πρώτος παίχτης με 5 γκολ σε ένα παιχνίδι στο Τσάμπιονς λιγκ, τοπ-σκόρερ όλων των εποχών στην ιστορία της Μπαρτσελόνα, περισσότερα γκολ σε μία σεζόν..τι να πρωτοαναφέρει κανείς…Ψηφίστε !

PSY
Ο Νοτιοκορεάτης που κατέκτησε τον κόσμο με το βίντεο κλιπ και το περίεργο χορευτικό στυλ, Gangam Style. 930 εκατομμύρια views στο youtube, εμφανίσεις σε συναυλίες με καλλιτέχνες «πρώτης κλάσης», πρόκειται σίγουρα για ένα φαινόμενο που έκανε αίσθηση μέσα στο 2012.


Ψηφίστε στη σελίδα του euronews: http://www.euronews.com/2012/12/11/who-is-your-person-or-people-of-2012/

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ