Σαμαράς: Επενδύσεις, επενδύσεις, επενδύσεις λέω, είπα και θα λέω‏!

«Το στοίχημα είναι να αξιοποιήσουμε το κλίμα και τις μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές για να προσελκύσουμε επενδύσεις», είπε ο πρωθυπουργός.

Η κυβέρνηση αποδίδει πρωταρχική σημασία στην ανάκαμψη της οικονομίας, τόνισε την Τετάρτη ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας κατά την παρουσίαση των προτεραιοτήτων του υπουργείου Ανάπτυξης για το 2013.



Ο κ. Σαμαράς έκανε λόγο για «βελτιωμένο κλίμα, το οποίο βιώνουμε στις διεθνείς επαφές», ενώ τόνισε ότι «οι πάντες αναγνωρίζουν την ανάγκη να αντιμετωπίσουμε την πρωτόγνωρη ύφεση και την ανεργία, κυρίως των νέων».

«Το στοίχημα είναι να αξιοποιήσουμε το κλίμα και τις μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές για να προσελκύσουμε επενδύσεις. Αυτό θα το κάνουμε με συγκεκριμένα "χρονο-στοχοδιαγράμματα", όχι με ευχές και δημόσιες σχέσεις, αλλά με συγκεκριμένα βήματα» επισήμανε ο πρωθυπουργός και προσέθεσε ότι οι επενδύσεις απαιτούν ρευστότητα, η οποία θα προέλθει από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, την επιστροφή των καταθέσεων και από πρωτοβουλίες όπως είναι το ΕΤΕΑΝ και τα προγράμματα της ΕΤΕπ.

«'Εγιναν αλλαγές αλλά συνεχίζονται για να γίνει πιο ανταγωνιστική η οικονομία. Το κράτος θα συμβάλει στην αξιοποίηση της κρατικής περιουσίας και των αποκρατικοποιήσεων», κατέληξε ο κ. Σαμαράς.

Μετά τη συνέντευξη, ο κ. Σαμαράς συναντήθηκε με τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα. Στη συνάντηση, η οποία είναι σε εξέλιξη, προσήλθε και ο πρόεδρος της Βουλής Ευ. Μεϊμαράκης.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ