BBC: Οι τουρίστες που κρατήθηκαν στην Ελλάδα ως παράνομοι μετανάστες

Το BBC σε σημερινό του δημοσίευμα, κάνει λόγο για την επιχείρηση " Ξένιος Δίας" και φιλοξενεί μαρτυρίες δύο τουριστών, που ισχυρίζονται ότι έπεσαν θύματα ξυλοδαρμού από Έλληνες Αστυνομικούς.

Το BBC σε σημερινό του δημοσίευμα, κάνει λόγο για την επιχείρηση " Ξένιος Δίας" και φιλοξενεί μαρτυρίες δύο τουριστών, που ισχυρίζονται ότι έπεσαν θύματα ξυλοδαρμού από Έλληνες Αστυνομικούς.

Αναφέρει ότι στην "επιχείρηση σκούπα" που γίνεται για την απομάκρυνση των παράνομων μεταναστών, συμπεριλαμβάνονται και τουρίστες.

Σύμφωνα με την αναδημοσίευση του ρεπορτάζ από την ιστοσελίδα enikos.gr, αναφέρεται στην περίπτωση του Κορεάτη Hyun Jungion, ο οποίος επισκέφθηκε την Ελλάδα και καταγγέλλει ότι έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από Έλληνα αστυνομικό. Πιο συγκεκριμένα λέει, ότι τον σταμάτησε ένα ψηλός άνδρας που μιλούσε Ελληνικά. Σκέφτηκε, όμως, ότι ήταν απάτη και συνέχισε το δρόμο του. Λίγα λεπτά αργότερα, τον σταμάτησε ένας άλλος άνδρας, που φορούσε στολή και του ζήτησε τα εγγραφά του. Αλλά, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Κορεάτης ήταν και πάλι επιφυλακτικός.  Του έδειξε όμως την ταυτότητά του και στη συνέχεια ζήτησε από τον άνδρα την αστυνομική του ταυτότητα, αλλά εκείνος, όπως ισχυρίζεται, τον έδωσε μια γροθιά. Στη συνέχεια, ήρθαν και κάποιοι άλλοι άνδρες, μερικοί εκ των οποίων φορούσαν και πολιτικά, τον έριξαν κάτω και τον κλωτσούσαν.

Η δεύτερη περίπτωση αναφέρεται στον 38χρονο Αμερικανό πολίτη, με καταγωγή από τη Νιγηρία, ο οποίος είχε έρθει για διακοπές στη χώρα μας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, όταν του ζητήθηκε από αστυνομικούς να τους δείξει την ταυτότητά του, εκείνος τους έδειξε το αμερικανικό διαβατήριο. Αλλλά τον οδήγησαν στο αστυνομικό τμήμα.

Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι προσπάθησε να βγάλει φωτογραφία με το κινητό του, τις χειροπέδες, που του είχαν περάσει, αλλά μόλις οι αξιωματικοί αντιλήφθηκαν τι προσπαθούσε να κάνει, τον χτύπησαν. Όταν συνήλθε, βρισκόταν στο δωμάτιο ενός νοσοκομείου, έχοντας υποστεί διάσειση.

Ύστερα απ΄ αυτό δήλωσε ότι δεν θα έρθει ποτέ ξανά στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ