Τον Χρυσό Σταυρό του Δημήτρη Χορν φόρεσε ο Χάρης Φραγκούλης - Νικητής του θεατρικού βραβείου‏

Τον Χρυσό Σταυρό του Δημήτρη Χορν φόρεσε ο Χάρης Φραγκούλης που αναδείχθηκε νικητής του θεατρικού βραβείου «Δημήτρης Χορν».

Τον Χρυσό Σταυρό του Δημήτρη Χορν φόρεσε ο Χάρης Φραγκούλης που αναδείχθηκε νικητής του θεατρικού βραβείου «Δημήτρης Χορν».



Η νέα γενιά των ηθοποιών που κυνηγούν το όνειρο στο σανίδι έλαμψε στην 13η απονομή που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας στο θέατρο Δημήτρης Χορν, όπως αναφέρουν ΤΑ ΝΕΑ.

«Μα τι είναι το βραβείο; Την αξία την παίρνει από τους ίδιους τους ανθρώπους» είπε ο Χάρης Φραγκούλης που τιμήθηκε για την ερμηνεία του ρόλου του Ζίγκμουντ Φρόιντ στο «Όταν έκλαψε ο Νίτσε» του Ίρβιν Γιάλομ, σε σκηνοθεσία Ακύλλα Καραζήση και Νίκου Χατζόπουλου (Θησείον, Ένα θέατρο για τις Τέχνες).

Αναφερόμενος στη συνεργασία του με τους Καραζήση και Χατζόπουλο, δήλωσε ότι «το βραβείο αυτό θα μου τους θυμίζει κατά κάποιο τρόπο». «Οσο για τα χρήματα που συνοδεύουν το βραβείο, θα πάνε σε καλά χέρια» είπε αστειευόμενος.

Ο προηγούμενος νικητής Δημήτρης Λάλος φύλαξε τον πολυπόθητο σταυρό του σπουδαίου ηθοποιού για να τον παραδώσει στον επόμενο.

Το βραβείο διεκδίκησαν φέτος και οι ηθοποιοί: Παναγιώτης Καλαντζής για το ρόλο του Μπομπ στον «Αµερικάνικο βούβαλο» του Ντέιβιντ Μάµετ, Αλέξανδρος Μαυρόπουλος για το ρόλο του Νίκου στη «Νίκη» της Λούλας Αναγνωστάκη, Αργύρης Πανταζάρας για το ρόλο του Μίμη στον «Κόκκινο βράχο» του Γρηγορίου Ξενόπουλου και ο Γιώργος Χριστοδούλου για το ρόλο του Ερωτόκριτου, στον «Ερωτόκριτο» του Βιτσέντζου Κορνάρου.



Την εκδήλωση της απονομής χαιρέτησε ο Σταμάτης Φασουλής, ο οποίος αναφέρθηκε στο «θέατρο του μέλλοντος» από ηθοποιούς «που τρέφονται με το τίποτα για να τροφοδοτήσουν το όνειρό τους».

Ο Διονύσης Σαββόπουλος μίλησε για τον Δημήτρη Χορν. «Κανείς ηθοποιός δεν με συγκίνησε βαθύτερα όσο η αλήθεια του Δημήτρη Χορν» είπε χαρακτηριστικά. «Ηταν αθώος ο Τάκης... Ηταν ικανός να θαυμάζει. Εμενε με το στόμα ανοιχτό μπροστά στο θαύμα. Θαύμαζε σαν χαζός. Αυτή η αθωότητα, αυτή η χαζομάρα είναι ο δρόμος για τους καλλιτέχνες .Δεν υπάρχει χειρότερο από την "εξυπνάδα" για έναν καλλιτέχνη» σχολίασε ο Διονύσης Σαββόπουλος.

Ο Θανάσης Αλευράς παρουσίασε ένα τρυφερό μουσικοθεατρικό αφιέρωμα στον Δημήτρη Χορν και μίλησε για τη σχέση του με τον Χορν, φέρνοντας στη μνήμη του σκηνές από τις ταινίες του.

Στο θεσμό του Βραβείου αναφέρθηκε ο πρόεδρος της επιτροπής, Κώστας Γεωργουσόπουλος (μέλη της είναι ο Σταμάτης Φασουλής, η Ξένια Καλογεροπούλου, η Λυδία Κονιόρδου και η Αντιγόνη Καράλη).

Το βραβείο που συνοδεύεται από περγαμηνή, είναι ετήσιο, επαμειβόμενο και απονέμεται για την καλύτερη ερμηνεία νέου άντρα ηθοποιού κατά την περασμένη θεατρική περίοδο. Το θεσμοθέτησε ο Σταμάτης Φασουλής και το χρηματοδοτεί ο Γιάννης Χορν.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ