Χορταστικό πρωινό με υπογραφή Λουκάκου: Aυγόφετες «french toast» με καραμελωμένες μπανάνες

Ένα υπέροχο ελαφρύ γλυκό για να ξεκινήσει το Σαββατοκύριακο γεμάτο ενέργεια
 

ΥΛΙΚΑ

    Για το french toast
        8 χοντρές φέτες ψωμί χωριάτικο, μπριός ή τσουρέκι
        350 γρ. γάλα
        3 αυγά
        20 γρ. ζάχαρη
        50 γρ. βούτυρο φρέσκο για το τηγάνισμα
        αλάτι
        κανέλα σε σκόνη
    Για τις μπανάνες
        250 γρ. μπανάνες, κομμένες σε χοντρές ροδέλες
        25 γρ. βούτυρο φρέσκο για το τηγάνισμα
        50 γρ. ζάχαρη μαύρη με μελάσα
        30 γρ. μπράντι

Ευχαριστούμε τον Γιάννη Λουκάκο και το yannislucacos.gr για την παραχώρηση της συνταγής.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το french toast

Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και προσθέτουμε τη ζάχαρη, την κανέλα και το αλάτι.

Μουσκεύουμε στο μίγμα το ψωμί καλά (ο χρόνος για το μούσκεμα θα εξαρτηθεί από το είδος του ψωμιού).

Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το βούτυρο και μόλις αυτό λιώσει, τηγανίζουμε το ψωμί και από τις δύο πλευρές, μέχρι να ροδίσουν.

Βγάζουμε το ψωμί σε απορροφητικό χαρτί και, αφού στραγγίξει κάπως, το σερβίρουμε με τις μπανάνες και το παγωτό.


Για τις μπανάνες

Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

Προσθέτουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να καβουρδιστεί ελαφρά το βούτυρο (η ζάχαρη μπορεί να μην λιώσει εντελώς).

Προσθέτουμε τις μπανάνες, δυναμώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε απαλά για 2 περίπου λεπτά. Όταν οι μπανάνες μαλακώσουν, προσθέτουμε το κονιάκ και τις κρατάμε στη φωτιά μέχρι να εξατμιστεί.

Για το ποτό που ταιριάζει στο πιάτο

Συνδυάστε μ' ένα γλυκό κρασί από την Ελλάδα. Προτιμήστε ειδικότερα μια αρωματική Μαλβάζια ή ένα Μοσχάτο που θα παντρευτεί όμορφα με τη βανίλια και τις καραμελωμένες μπανάνες.

Who is Who

Ο Γιάννης Λουκάκος γεννήθηκε στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ στις 19/11/1973.

Σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός στο Pennsylvania State University και μετά φοίτησε στην καλύτερη σχολή μαγειρικής του κόσμου, Culinary Institute of America.

Αφού εργάστηκε στις κουζίνες μεγάλων ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων και εστιατορίων, το 2000 επέστρεψε στην Ελλάδα.

Το προσωπικό του στυλ έχει αναγνωρισθεί δύο φορές στα βραβεία Gourmet. Το 2009 δημιούργησε το δικό του εστιατόριο στο Χαλάνδρι στην πιάτσα του Αγ. Νικολάου στην πλατεία Ελευθερωτών.

Από τον Μάρτιο του 2013, ο Γιάννης Λουκάκος πήρε την τηλεοπτική επωνυμία του «Dr Cook» από την ομώνυμη εκπομπή στο MEGA TV, ενώ το ΤHE SEMINAR PROJECT φιλοδοξεί να αποτελέσει μια ξεχωριστή εμπειρία μαγειρικής εκπαίδευσης για όσου συμμετέχουν στα σεμινάρια.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr