Φτιάχνουμε μια ελληνικότατη συνταγή για εύκολη γαλατόπιτα μέσα σε 20 λεπτά

Μια συνταγή από αυτές που θα μας θυμίζουν την Γιαγιά μας και την ελληνική παράδοση!

ΥΛΙΚΑ

2 λίτρα γάλα
   240 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  150 γρ. βούτυρο και λίγο επιπλέον για να βουτυρώσουμε τα φύλλα κρούστας
   180 γρ. ζάχαρη
   4 αυγά
   2 κ.γλ. βανίλια σε σκόνη
   10 φύλλα κρούστας
   2 κ.γλ. ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Ευχαριστούμε θερμά το mamapeinao.gr για την παραχώρηση της συνταγής 

Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, ρίχνουμε το γάλα, το σιμιγδάλι, το βούτυρο και τη μισή ζάχαρη. Τα χτυπάμε συνεχώς με το σύρμα μέχρι να πάρουν βράση (όχι να κοχλάσουν) και να σχηματιστεί μια παχύρρευστη κρέμα. Αποσύρουμε από την φωτιά.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C. 

Σε μεσαίο μπολ χτυπάμε τα αυγά με την υπόλοιπη ζάχαρη και τη βανίλια, μέχρι να ασπρίσουν. Τα προσθέτουμε στην κρέμα της κατσαρόλας και παράλλαλα με το σύρμα χτυπάμε καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους.

Βουτυρώνουμε ένα μεσαίο ταψί και τα φύλλα κρούστας ένα ένα. Τοποθετούμε 5 φύλλα, το ένα πάνω στο άλλο, απλώνοντάς τα στην επιφάνειά του ταψιού. Αδειάζουμε την κρέμα πάνω στα φύλλα και την απλώνουμε. Γυρίζουμε προς τα μέσα τις άκρες των φύλλων που περισσεύουν και καλύπτουμε την κρέμα με τα υπόλοιπα βοτυρωμένα φύλλα κρούστας. Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά, μέχρι η κρέμα να αποκτήσει χρυσαφί χρώμα. Πασπαλίζουμε με κανέλα και σερβίρουμε. Η γαλατόπιτα τρώγεται ζεστή αλλά και κρύα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr