Μια πρωτότυπη λατρεμένη πανακότα με ρούμι και σαλάτα με ανανά μας φτιάχνει ο Γιάννης Λουκάκος
Μια ξεχωριστή γαστρονομική πρόταση μας παρουσιάζει ο αγαπημένος σεφ...
ΥΛΙΚΑ
Για την πανακότα με ρούμι
10 γρ. ζελατίνη
750 γρ. κρέμα γάλακτος
75 γρ. ζάχαρη
60 γρ. ρούμι
Για τη σαλάτα ανανά
200 γρ. χυμός ανανά
200 γρ. ζάχαρη
2 γρ. μοσχοκάρυδο, φρεσκοτριμμένο
400 γρ. ανανάς, κομμένος σε μικρά καρέ
Δυόσμος, φύλλα
Μπισκότο, τριμμένο
Αμύγδαλο, φιλέ
Ευχαριστούμε τον Γιάννη Λουκάκο και το yiannislucacos.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για την πανακότα με ρούμι
Μουλιάζουμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό μέχρι να μαλακώσει και να γίνει εύκαμπτη. Τοποθετούμε την κρέμα και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά, σε σημείο λίγο πριν από το βρασμό. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σουρώνουμε. Στύβουμε τη ζελατίνη καλά και την προσθέτουμε στο μείγμα της κρέμας μαζί με το ρούμι, ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθούν. Κρυώνουμε στους 30°C περίπου και μοιράζουμε ανά 150 γρ. σε σκεύη της αρεσκείας μας. Τοποθετούμε στο ψυγείο ώστε να πήξουν.
Για τη σαλάτα ανανά
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το χυμό και τη ζάχαρη και σιγοβράζουμε μέχρι να έχουμε τη σύσταση ενός σιροπιού. Αποσύρουμε το σιρόπι από τη φωτιά και το κρυώνουμε. Ρίχνουμε το σιρόπι, το μοσχοκάρυδο, τον ανανά και τον δυόσμο, σε ένα μπολ και ανακατεύουμε. Βάζουμε το μίγμα στο ψυγείο να μαριναριστεί για 30 λεπτά και σερβίρουμε με την πανακότα. Γαρνίρουμε με το μπισκότο και το φιλέ αμυγδάλου.
Who is Who
Ο Γιάννης Λουκάκος γεννήθηκε στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ στις 19/11/1973. Σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός στο Pennsylvania State University και μετά φοίτησε στην καλύτερη σχολή μαγειρικής του κόσμου, Culinary Institute of America. Αφού εργάστηκε στις κουζίνες μεγάλων ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων και εστιατορίων, το 2000 επέστρεψε στην Ελλάδα. Το προσωπικό του στυλ έχει αναγνωρισθεί δύο φορές στα βραβεία Gourmet. Το 2009 δημιούργησε το δικό του εστιατόριο στο Χαλάνδρι στην πιάτσα του Αγ. Νικολάου στην πλατεία Ελευθερωτών. Από τον Μάρτιο του 2013, ο Γιάννης Λουκάκος πήρε την τηλεοπτική επωνυμία του «Dr Cook» από την ομώνυμη εκπομπή στο MEGA TV, ενώ το ΤHE SEMINAR PROJECT φιλοδοξεί να αποτελέσει μια ξεχωριστή εμπειρία μαγειρικής εκπαίδευσης για όσου συμμετέχουν στα σεμινάρια.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr