«Γρήγορο» Τιραμισού από τον Γιάννη Λουκάκο για να μην κουράζεστε στην κουζίνα
Ένα εύκολο γλυκό που θα λατρέψετε...
ΥΛΙΚΑ
Για τη σύνθεση του γλυκού
Μπισκότα σαβουαγιάρ
Σιρόπι καφέ
Κρέμα μασκαρπόνε
20 γρ. κακάο (για διακόσμηση)
Για την κρέμα μασκαρπόνε
50 γρ. μασκαρπόνε
150 γρ. τυρί κρέμα
60 γρ. ζάχαρη άχνη
5 γρ. βανίλια, εκχύλισμα
20 γρ. κρασί, marsala, κόκκινο
35 γρ. καφές, espresso, κρύος
200 γρ. κρέμα γάλακτος, σαντιγί
Για το σιρόπι καφέ
200 γρ. καφές, espresso
50 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
30 γρ. κρασί, marsala, κόκκινο
100 γρ. νερό
Ευχαριστούμε τον Γιάννη Λουκάκο και το yiannislucacos.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη σύνθεση του γλυκού
Βάζουμε τα μπισκότα πάνω σε μια σχάρα και μ’ ένα πινέλο τα βρέχουμε και από τις δύο πλευρές με το ζεστό σιρόπι. Αφού κρυώσουν, τοποθετούμε δυο μπισκότα στην βάση κάθε ποτηριού, ρίχνουμε από πάνω λίγη κρέμα, ξαναβάζουμε από πάνω ένα μπισκότο ακόμα και τελειώνουμε με μια επιπλέον στρώση κρέμας. Βάζουμε τα ποτηράκια στο ψυγείο για λίγο, ώστε να σταθεροποιηθεί η κρέμα. Κοσκινίζουμε με το κακάο και σερβίρουμε.
Για την κρέμα μασκαρπόνε
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το μασκαρπόνε, το τυρί κρέμα, την άχνη ζάχαρη, τη βανίλια ,το κρασί και το καφέ. Προσθέτουμε τη σαντιγί σε δόσεις και ανακατεύουμε με μια μαρίζ.
Για το σιρόπι καφέ
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και τα αφήνουμε έως ότου πάρουν μια βράση.
Who is Who
Ο Γιάννης Λουκάκος γεννήθηκε στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ στις 19/11/1973. Σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός στο Pennsylvania State University και μετά φοίτησε στην καλύτερη σχολή μαγειρικής του κόσμου, Culinary Institute of America. Αφού εργάστηκε στις κουζίνες μεγάλων ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων και εστιατορίων, το 2000 επέστρεψε στην Ελλάδα. Το προσωπικό του στυλ έχει αναγνωρισθεί δύο φορές στα βραβεία Gourmet. Το 2009 δημιούργησε το δικό του εστιατόριο στο Χαλάνδρι στην πιάτσα του Αγ. Νικολάου στην πλατεία Ελευθερωτών. Από τον Μάρτιο του 2013, ο Γιάννης Λουκάκος πήρε την τηλεοπτική επωνυμία του «Dr Cook» από την ομώνυμη εκπομπή στο MEGA TV, ενώ το ΤHE SEMINAR PROJECT φιλοδοξεί να αποτελέσει μια ξεχωριστή εμπειρία μαγειρικής εκπαίδευσης για όσου συμμετέχουν στα σεμινάρια.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr