O Άκης Πετρεζίκης μας ταξιδεύει στην Ανατολή: Μελιτζανοσαλάτα με πάπρικα (Baba ghanoush)

Μια ελαφριά και γευστική συνταγή!

Συστατικά
1 σκ. σκόρδο, με τη φλούδα της
4 μεσαίες μελιτζάνες, κομμένες φέτες στη μέση κατά μήκος
⅓ φλιτζάνι φρέσκο χυμό λεμονιού
⅔ φλιτζανιού ταχίνι
100 γρ. λευκή σοκολάτα, λιωμένη
2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
1½ κ.γ. κύμινο τριμμένο
1½ κ.γ.  πάπρικα γλυκιά
αλάτι
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
σπόρους ροδιού, για γαρνίρισμα
φρυγανισμένο ψωμί ή πίτες, για το σερβίρισμα

Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης
 

Ζεσταίνουμε το φούρνο στο γκριλ.
Τοποθετούμε το σκόρδο και τις μελιτζάνες, με τη φλούδα προς τα επάνω, σε ένα ταψί στρωμένο με αλουμινόχαρτο.
Καλύπτουμε πάλι με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν και να ψηθούν παντού πολύ καλά, για περίπου 20 λεπτά για το σκόρδο, και περίπου 40 λεπτά για τις μελιτζάνες.
Ξεφλουδίζουμε το σκόρδο και τις μελιτζάνες αδειάζοντας τη σάρκα τους σε ένα μπολ.
Μεταφέρουμε στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια τις μελιτζάνες, το σκόρδο, το χυμό λεμονιού, το ταχίνι, τη σοκολάτα, το μισό μαϊντανό, το κύμινο, την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι, και τα κάνουμε πουρέ μέχρι να γίνει το μείγμα μας λείο.
Το αδειάζουμε σε μια πιατέλα και γαρνίρουμε το με τον υπόλοιπο μαϊντανό και τους καρπούς του ροδιού, σερβίρουμε με πίτα στο πλάι, για  να βουτάμε.

Who is Who

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...

Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, “The Master Chef”. Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr