Το καλύτερο steak sandwich φτιάχνει ο Άκης -Με ζουμερή μοσχαρίσια μπριζόλα, λαχανικά και τυρί cheddar...

Το καλύτερο μα καλύτερο steak sandwich που έχει φάει ποτέ....

ΥΛΙΚΑ

Για τα λαχανικά

1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. βούτυρο
2 κρεμμύδια
1 πρέζα ζάχαρη
2 κ.σ. κάρυ απαλό
500 γρ. μανιτάρια
αλάτι
πιπέρι
1 κ.σ φρέσκο θυμάρι

Για τη μπριζόλα

500 γρ. μοσχαρίσια μπριζόλα κόντρα χωρίς κόκαλο
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. βούτυρο
2 κλ. δεντρολίβανο
1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι
1 σκ. σκόρδο
αλάτι
πιπέρι

Για τη σύνθεση

2 ψωμάκια τσιαπάτα ή φρατζολάκια
200 γρ. τσένταρ σε φέτες
μαγιονέζα
κέτσαπ
πατάτες τηγανητές για το σερβίρισμα

 

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής.

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τα λαχανικά

  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά να κάψει. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο.
  • Κόβουμε τα κρεμμύδια στη μέση κάθετα και στη συνέχεια σε λεπτές φέτες.
  • Προσθέτουμε τα κρεμμύδια στο τηγάνι και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν και να καραμελώσουν για 4-5 λεπτά.
  • Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το κάρυ και ανακατεύουμε.
  • Στην συνέχεια κόβουμε τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες και τα προσθέτουμε και αυτά στο τηγάνι.
  • Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το φρέσκο θυμάρι και ανακατεύουμε καλά, ανακατεύουμε συχνά για 6-7 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν όλα τα λαχανικά μας, να χάσουν όλα τα υγρά τους και να μείνει ο μισός όγκος τους.
  • Αφαιρούμε τα λαχανικά από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.

Για τη μπριζόλα

  • Καθαρίζουμε το τηγάνι μας με λίγο χαρτί κουζίνας και ετοιμάζουμε τη μπριζόλα μας.
  • Ρίχνουμε στη μπριζόλα 2 κ.σ. ελαιόλαδο αλάτι, πιπέρι και τα απλώνουμε με τα χέρια μας ώστε να καλύψουμε όλη την επιφάνεια της.
  • Τοποθετούμε το τηγάνι σε δυνατή φωτιά να κάψει καλά.
  • Βάζουμε τη μπριζόλα στο τηγάνι και ψήνουμε για 1 λεπτό από κάθε μεριά.
  • Στην συνέχεια ρίχνουμε στο τηγάνι 1 κ.σ ελαιόλαδο, το βούτυρο, το φρέσκο δεντρολίβανο, το φρέσκο θυμάρι και το σκόρδο.
  • Με τη βοήθεια ενός κουταλιού παίρνουμε τα υγρά που έχει βγάλει η μπριζόλα από το ελαιόλαδο και το βούτυρο και περιβρέχουμε τη μπριζόλα και από τις 2 πλευρές για 2-3 λεπτά.
  • Αφαιρούμε από το τηγάνι και αφήνουμε τη μπριζόλα σε ένα πιάτο να ξεκουραστεί για 5 λεπτά.
  • Αν θέλουμε την μπριζόλα καλοψημένη, μπορούμε να την βάλουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C στον αέρα για 10 λεπτά.

Για τη σύνθεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Τοποθετούμε λαδόκολλα σε ένα ταψί, χαράσσουμε τις 2 τσιαπάτες στην μέση προσέχοντας να μην τις κόψουμε στα 2.
  • Προσθέτουμε 3 φέτες τσένταρ σε κάθε τσιαπάτα, το μείγμα λαχανικών και τα βάζουμε στον φούρνο για 5 λεπτά.
  • Κόβουμε το κρέας μας σε φέτες 1-2 εκ.
  • Αφαιρούμε τα ψωμιά από τον φούρνο και μοιράζουμε τη μπριζόλα στα 2 ψωμιά.
  • Καπακώνουμε και σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές, μαγιονέζα και κέτσαπ.

 

Who is Who

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του.

Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια.

Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...

Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών…

Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.

Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, “The Master Chef”.

Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr