Βίντεο: Να ένα κοτόπουλο με σόγια και λεμόνι που θα δείτε live τον Άκη Πετρετζίκη να το φτιάχνει

Μπορείτε να το σερβίρετε με ρύζι με μία νόστιμη συνοδευτική σαλάτα.

ΥΛΙΚΑ

2 μέτρια λεμόνια

ελαιόλαδο

4 σκ. σκόρδο

3-4 χοντρές φέτες φρέσκο τζίντζερ με τη φλούδα

3 φιλέτα κοτόπουλο χωρίς δέρμα και κόκαλα (στήθος ή μπούτι)

πιπέρι

150 γρ. σόγια σως

1 κ.σ. μέλι

4-5 κλωναράκια δενδρολίβανο

σισαμέλαιο

ρύζι μπασμάτι για το σερβίρισμα

 

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής.

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε 2 μέτρια λεμόνια σε λεπτές φέτες και με ένα κουτάλι αφαιρούμε τα κουκούτσια.

Βάζουμε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο.

Προσθέτουμε τις φέτες λεμονιού, το σκόρδο και το τζίντζερ, και σοτάρουμε μέχρι να πάρουν χρώμα.

Μόλις καραμελώσουν, τα αφαιρούμε από το τηγάνι και τα αφήνουμε στην άκρη.

Κόβουμε τα φιλέτα κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια και τα σοτάρουμε στο τηγάνι σε δυνατή φωτιά.

Προσθέτουμε πιπέρι και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι. Δεν προσθέτουμε αλάτι γιατί η συνταγή έχει σόγια και μπορεί να μας βγει πολύ αλμυρή. 

Σοτάρουμε μέχρι να πάρει ένα ωραίο καφέ χρώμα το κοτόπουλο και σβήνουμε με τη σόγια σως.

Βάζουμε από πάνω τις φέτες λεμονιού, το τζίντζερ, το σκόρδο, το μέλι, και 2 κλωνάρια δενδρολίβανο.

Κλείνουμε το καπάκι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να βράσει για 10-15 λεπτά (βράζουμε για 5 λεπτά με καπάκι και μετά το αφαιρούμε μέχρι να δέσει). Αν δούμε ότι έχει πολλά υγρά το φαγητό μας βράζουμε για 1-2 λεπτά ακόμα.

Αφαιρούμε το σκόρδο και το τζίντζερ.

Σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι, 1 κ.γ. σισαμέλαιο και φρέσκο δενδρολίβανο.

Το σισμαέλαιο το βάζουμε πάντα στο τέλος για να μη χάσει τα αρώματά του.

 

Who is Who

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του.

Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια.

Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...

Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών.

Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.

Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, “The Master Chef”.

Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr