Κλασσικό & αξεπέραστο πιάτο: Φαρφάλες με κοτόπουλο αλά κρεμ από τον Άκη Πετρετζίκη (ΒΙΝΤΕΟ)

Γρήγορη και νόστιμη συνταγή! 

Συστατικά

  • 1 κρεμμύδι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. μπέικον
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 2 κ.σ. θυμάρι
  • 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
  • 50 γρ. λευκό κρασί
  • 1 κύβο κότας
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 750 γρ. βραστό νερό
  • 250 γρ. φαρφάλες
  • 2 κ.σ. βασιλικό
  • πιπέρι
  • 100 γρ. καλαμπόκι σε κονσέρβα
  • 50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

Για το σερβίρισμα

φύλλα βασιλικού

πιπέρι

 

Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής 

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά για να κάψει.
  • Προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το μπέικον σε κυβάκια και σοτάρουμε 1-2 λεπτά.
  • Προσθέτουμε την κόκκινη πιπεριά σε κυβάκια, το σκόρδο ψιλοκομμένο, το θυμάρι και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.
  • Προσθέτουμε το κοτόπουλο κομμένο σε μικρά κυβάκια 1 εκ. Ανακατεύουμε 1-2 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.
  • Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τον κύβο, την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε με μία κουτάλα.
  • Μόλις πάρει μία βράση βάζουμε το βραστό νερό και τις φαρφάλες.
  • Ανακατεύουμε ανά διαστήματα για 15 λεπτά μέχρι να βράσουν οι φαρφάλες.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον βασιλικό. πιπέρι, το καλαμπόκι, την παρμεζάνα και ανακατεύουμε με μία κουτάλα.
  • Κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας και αφήνουμε 2 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  • Σερβίρουμε με φύλλα βασιλικού και πιπέρι.

 

 

WHO IS WHO

 

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...

Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr