Ας βάλουμε... χθες το ανθότυρο στη διατροφή μας! Όσα δεν ξέρουμε για το υπέροχο made in greece προϊόν που βοηθά στο αδυνάτισμα
Αν δεν έχετε ήδη στη διατροφή σας το light & θεσπέσιο αυτό τυρί, ίσα που προλαβαίνετε να διορθώσετε το λάθος σας!
Το φρέσκο ανθότυρο μοιάζει σαν ιδανικό προϊόν για το αδυνατίσμα ή τη διατήρηση βάρους αλλά και για μια διατροφή με χαμηλότερα κορεσμένα λιπαρά και αλάτι.
Ένα Ελληνικότατο λευκό τυρί, το οποίο παρασκευάζεται εντελώς φυσικά. Περιέχει όλα τα θρεπτικά συστατικά του γάλακτος από το οποίο προέρχεται και αποτελεί μια πλήρη τροφή πάντα υπό την προϋπόθεση της λελογισμένης ποσότητας.
Ας δούμε, όμως, ορισμένα στοιχεία που θα μας ενθουσιάσουν!
- Παρασκευάζεται από μίγμα τυρογάλακτος και φρέσκου γάλακτος, πρόβειου και κατσικίσιου.
- Το φρέσκο ανθότυρο είναι μαλακό. Καταναλώνεται κυρίως ως επιτραπέζιο τυρί.
- Μέγιστη υγρασία έως 70%.
- Έχει 14-20% λιπαρά (περίπου 65% επί ξηρού).
- Μέτρια περιεκτικότητα σε χοληστερίνη.
- Πολύ ελαφρώς αλατισμένο, περιέχει ελάχιστο νάτριο (αλάτι). Λιγότερο ασβέστιο.
- Υψηλή περιεκτικότητα σε λακτόζη.
Ωριμάζει μόνο λίγες εβδομάδες πριν από την κατανάλωσή του.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr