Ο Άκης Πετρετζίκης μας φτιάχνει λαχταριστό σουβλάκι λαχανικών

Πεντανόστιμη συνταγή... 

Συστατικά

  • 200 γρ. πατάτες baby
  • 2 κολοκυθάκια
  • 1 μελιτζάνα, μικρή
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 πιπεριά κίτρινη
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 6 μανιτάρια champignon
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 50 γρ. κέτσαπ
  • 1/2 κ.γ. σκόρδο, σε σκόνη

 

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC στον αέρα.
  • Βάζουμε τις πατάτες σε ένα ταψί και ψήνουμε για 30-40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και ρυθμίζουμε τον φούρνο στο γκριλ στους 200οC.  
  • Βάζουμε τα ξυλάκια να μουλιάσουν σε ένα μπολ με μπόλικο νερό.
  • Παράλληλα, κόβουμε τα κολοκυθάκια και τη μελιτζάνα σε φέτες πάχους 1 εκ., το κρεμμύδι στα 4, κρατάμε τα φύλλα διπλά (δηλαδή δύο φύλλα μαζί), τις πιπεριές σε κυβάκια 2 εκ. και τα μανιτάρια στα 4.
  • Τα βάζουμε όλα σε ένα μπολ και προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, το ελαιόλαδο, την κέτσαπ και το σκόρδο. Προσθέτουμε και τις πατάτες. Ανακατεύουμε και καρφώνουμε στα ξυλάκια τα λαχανικά διαδοχικά και τα στοιχίζουμε σε μία σχάρα πάνω σε ένα ταψί.
  • Ψήνουμε για 10 λεπτά και στη συνέχεια αναποδογυρίζουμε τα καλαμάκια και ψήνουμε για άλλα 5 λεπτά.

Who is who

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef» κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr