Πεντανόστιμο μοσχαράκι με κινόα από τον αγαπημένο μας σεφ Άκη Πετρετζίκη

Εύκολη και πεντανόστιμη συνταγή!

Συστατικά

  • 200 γρ. κινόα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 πιπεριές κίτρινες, σε κυβάκια 0,5 εκ.
  • 2 πιπεριές κόκκινες, σε κυβάκια 0,5 εκ.
  • 2 πιπεριές πράσινες, σε κυβάκια 0,5 εκ.
  • 1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 400 γρ. μοσχάρι, κόντρα, κομμένη σε κυβάκια 1 εκ.
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 300 γρ. νερό
  • 1 κύβο βοδινού
  • 2 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο
  • 2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο + έξτρα για το σερβίρισμα

 

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Μαγειρεύουμε την κινόα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη.
  • Παράλληλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
  • Σοτάρουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές και το σκόρδο για 2 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά οι πιπεριές.
  • Προσθέτουμε το κρέας και σοτάρουμε για άλλα 2 λεπτά μαζί με τις πιπεριές.
  • Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το νερό, τον κύβο και το θυμάρι.
  • Ανακατεύουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει για 5-10 λεπτά μέχρι να μειωθούν ελαφρά τα υγρά και να μαλακώσουν οι πιπεριές και το μοσχαράκι.
  • Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε τον μαϊντανό ψιλοκομμένο.
  • Ανακατεύουμε, και σερβίρουμε με την κινόα και τον μαϊντανό ψιλοκομμένο.

 

WHO IS WHO

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef» κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr