Μια απίθανη συνταγή από τον Γιάννη Λουκάκο: Μοσχαράκι κοκκινιστό με κρούστα πατάτας

Ένα υπέροχο φαγητό... 

ΥΛΙΚΑ

Για το μοσχάρι

40 γρ. ελαιόλαδο 

100 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

60 γρ. καρότο, κομμένο σε μικρό καρέ

150 γρ. αρακάς, βρασμένος

1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας, μαγειρευτό 

πουρές πατάτας

βούτυρο, λιωμένο

παρμεζάνα, τριμμένη

αλάτι

Για τον πουρέ πατάτας

2 κιλά πατάτες, με τη φλούδα, πλυμένες

60 γρ. βούτυρο, λιωμένο

2 γρ. κρόκοι αυγού

50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

αλάτι

Ευχαριστούμε τον Γιάννη Λουκάκο και το yiannislucacos.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το μοσχάρι

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. 

Σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το καρότο, μέχρι να μαλακώσουν αρκετά και τα αλατίζουμε. 

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε τον αρακά και το μοσχάρι και ανακατεύουμε. Δοκιμάζουμε και αλατίζουμε, αν χρειάζεται. 

Μεταφέρουμε το φαγητό σε ταψί και το σκεπάζουμε με τον πουρέ της πατάτας. Αλείφουμε με λίγο λιωμένο βούτυρο και ρίχνουμε από πάνω τριμμένη παρμεζάνα. 

Τοποθετούμε το ταψί στον φούρνο, στους 190°C, και ψήνουμε μέχρι το φαγητό να κάνει τραγανή κρούστα και να πάρει χρυσαφί χρώμα.

Για τον πουρέ πατάτας

Ψήνουμε τις πατάτες, ολόκληρες και τυλιγμένες με αλουμινόχαρτο, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 150°C, μέχρι να μαλακώσουν. Τις αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και τις ξεφλουδίζουμε. 

Τις περνάμε από τον μύλο λαχανικών μέχρι να γίνουν πουρές. 

Προσθέτουμε το βούτυρο, αλατίζουμε και σιγά σιγά προσθέτουμε τους κρόκους και την παρμεζάνα και αναμειγνύουμε. Τοποθετούμε τον πουρέ σε σακούλα ζαχαροπλαστικής.

Tip:
Για αυτό το φαγητό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μοσχάρι ή και άλλο κρεατικό που σας έχει μείνει από μια άλλη ημέρα. Η αυθεντική αγγλική συνταγή γίνεται κυρίως με κιμά από αρνί. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr