Δημήτρης Σκαρμούτσος: Pizza σαλάτας - είναι ελαφριά και πολύ νόστιμη

Θα σας πάρει περίπου 40 λεπτά για να την φτιάξετε

ΥΛΙΚΑ

450 γρ. ζύμης pizza, ξεπαγωμένη

2 κ.σ. καλαμποκάλευρο

¼ κούπας παρμεζάνα, τριμμένη

2 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο

1 κ.σ. μουστάρδα

1 κ.γ. ζάχαρη καστανή

¼ κ.γ. αλάτι

340 γρ. ντοματάκια κομμένα σε κύβους (1,5 cm)

1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές λωρίδες

2 κούπες τυρί μοτσαρέλα, τριμμένη (225 γρ)

6 κούπες ανάμεικτα πράσινα λαχανικά κομμένα σε μπουκίτσες

Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και το dimitrisskarmoutsos.gr για την παραχώρηση της συνταγής

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220°C.

2 Τοποθετούμε σε μια επιφάνεια μια λαδόκολλα και τη πασπαλίζουμε με το καλαμποκάλευρο. Ανοίγουμε τη ζύμη, δημιουργώντας ένα τετράγωνο πάνω στη λαδόκολλα.

3 Πασπαλίζουμε τη ζύμη με τη παρμεζάνα και ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να αρχίσει η ζύμη να φουσκώνει και το τυρί να παίρνει ένα χρυσαφί χρώμα.

4 Ενώ η ζύμη ψήνεται, σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το ξύδι βαλσάμικο, τη μουστάρδα, τη ζάχαρη και το αλάτι με ένα μίξερ χειρός. Προσθέτουμε τις ντομάτες και το κρεμμύδι και ανακατεύουμε πολύ καλά. Αφήνουμε το μπολ στην άκρη.

5 Πασπαλίζουμε τη ζύμη με το τυρί μοτσαρέλα και ψήνουμε για περίπου 5 λεπτά, μέχρι το τυρί να λιώσει και η ζύμη να γίνει τραγανή.

6 Προσθέτουμε τα λαχανικά στο μείγμα ντομάτας και ανακατεύουμε πολύ καλά. Ραντίζουμε τη ζεστή pizza με τα λαχανικά και σερβίρουμε.

Who is who

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε νεαρή ηλικία πήγε στην Αμερική, όπου μετά την απόκτηση του πτυχίου του στα οικονομικά από το UCLA, συνέχισε τις σπουδές του στην Culinary Institute of America. To 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα δίπλα στον Thomas Keller, ολοκληρώνοντας την διατριβή του, με θέμα την Γαλλική και την Γιαπωνέζικη κουζίνα. Το 1996 ξεκίνησε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία, όπως το Sheraton Hotel ως executive chef, καθώς και σε γνωστά εστιατόρια της Αμερικής. 

Το 2001 επέστρεψε στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στα Χανιά, όπου έμαθε τα μυστικά της κρητικής κουζίνας και τα παραδοσιακά τοπικά προϊόντα. Το 2005 μετακομίζει στην Αθήνα για να εργαστεί ως Chef του εστιατορίου «Αλάτσι», κερδίζοντας Χρυσό Σκούφο και βραβεία Gourmet.

To 2010 και για τρία χρόνια ήταν μέλος της κριτικής επιτροπή στο reality μαγειρικής του Mega Channel «Master Chef» και «Junior Master Chef». Από το 2011 μέχρι το 2015 είναι ο executive chef των εστιατορίων ΕΡΓΟΝ σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Για τα έτη 2013-2014 συνεχίζει τη συνεργασία του με το MEGA, με την επιτυχημένη εκπομπή «Χωρίς Συνταγή» και ένα χρόνο μετά συμμετέχει στην εκπομπή «Joy» παρουσιάζοντας το καλό φαγητό της Αθήνας.

To 2015 αποφασίζει να δημιουργήσει την επίσημη ιστοσελίδα του dimitrisskarmoutsos.gr για να μπορεί να μοιράζεται τις συνταγές και τις γνώσεις του για την μαγειρική και το καλό φαγητό. Το 2016 είναι πλέον στο Museum Restaurant Στην Κηφισιά. Η φετινή τηλεοπτική σεζόν τον βρίσκει στα πλατό του Star Channel, ως παρουσιαστή της μαγειρικής εκπομπής «Blind Taste».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr