Ντίνα Νικολάου: Μπριος με μπανάνα και σοκολάτα - τα αφράτα, γλυκά ψωμάκια που θα λατρέψετε (βίντεο)

 Φυσικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έτοιμη πραλίνα αλλά η σεφ προτείνει να δοκιμάσετε να φτιάξετε τη δική σας

Υλικά

500 γρ. αλεύρι super για τσουρέκι, Μύλοι Δάκου

7-8 γρ. μαγιά ξερή

2 αυγά

150 ml γάλα

100 γρ. βούτυρο, λιωμένο

70 γρ. ζάχαρη

¼ κουτ. γλυκού αλάτι

4 μπανάνες

200 γρ. πραλίνα φουντουκιού

2 ασπράδια αυγών, ελαφρά χτυπημένα για το άλειμμα

Ευχαριστούμε θερμά την Ντίνα Νικολάου και το dinanikolaou.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

Εκτέλεση

Κοσκινίζω στον κάδο του μίξερ το αλεύρι και προσθέτω τη μαγιά, τα αυγά, το γάλα, το λιωμένο βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι

Δουλεύω με τον γάντζο για 10-12 λεπτά μέχρι να δημιουργηθεί μια απαλή ζύμη

Σκεπάζω τον κάδο με μεμβράνη και αφήνω τη ζύμη για 1-1½ ώρα να φουσκώσει

Χωρίζω τη ζύμη σε 4 ίσα κομμάτια

Πλάθω το κάθε κομμάτι σε στρογγυλή μπάλα

Τοποθετώ 1 μπάλα ζύμη σε ελαφρώς αλευρωμένο πάγκο και με τον χοντρό πλάστη ανοίγω σε παραλληλόγραμμο φύλλο

Τοποθετώ στην άκρη του φύλλου 1 μπανάνα κομμένη σε λεπτές φέτες (τοποθετώ τα φετάκια όρθια) και απλώνω πάνω από τις φέτες 2-3 κουταλιές πραλίνα

Τυλίγω τη ζύμη μέχρι τη μέση και με ένα μαχαίρι, κόβω το υπόλοιπο φύλλο σε λεπτές λωρίδες

Συνεχίζω το τύλιγμα του φύλλου ώστε να δημιουργηθεί ένα ρολάκι με λεπτές λωρίδες

Γυρίζω τις άκρες του ρολού και τα ενώνω στην άκρη

Μεταφέρω το μπριοσάκι σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί

Συνεχίζω με τα υπόλοιπα υλικά και σκεπάζω τα μπριος για 30 λεπτά να φουσκώσουν

Προθερμαίνω το φούρνο στους 170°C

Aλείφω τα μπριοσάκια με χτυπημένο ασπράδι αυγού και ψήνω στο φούρνο για 25-30 λεπτά

Who is Whο

Οι γαστρονομικές μου ανησυχίες ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία. Γεννημένη στην Ελλάδα, σε μια οικογένεια που η μαγειρική και το καλό φαγητό ήταν βασικά συστατικά της έννοιας καλή ζωή, σύντομα άρχισα να πειραματίζομαι με τα υλικά, τις μυρωδιές, τις αναλογίες. Παρόλο που ξεκίνησα την σταδιοδρομία μου σπουδάζοντας οικονομικά και marketing, στο Παρίσι, σύντομα το πάθος μου για την τέχνη της μαγειρικής και την γαστρονομία με έκανε να αλλάξω ρότα στην ζωή μου, να ακολουθήσω την καρδιά και να κυνηγήσω το όνειρό μου.

Ξεκινώντας τις σπουδές μου στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις Γαστρονομικές σχολές του Παρισιού «Le Cordon Bleu», «Ritz Escoffier», «Alain Ducasse formation», «Lenotre», ήρθα σε επαφή με τους μεγαλύτερους δασκάλους, που με ενέπνευσαν μεταδίδοντάς μου το πάθος για το καινούριο και την δημιουργία.

Στο Παρίσι με τη Μαρία, δημιουργήσαμε το καμάρι μας το EVI EVANΕκαι υπερασπιζόμαστε με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα. Στην Αθήνα, ξεκίνησα το 2006 μέσα από την καθημερινή στήλη μαγειρικής στο πρωινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 (Πρωινός καφές) τη μαγική τηλεοπτική επικοινωνία με όλους εσάς που λατρεύεται τις κατσαρόλες και αφήνεστε στη μαγεία της γεύσης.

Από το 2009 έως το 2011, στην καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής στο κανάλι Star «Νηστικοί πράκτορες» και συνεχίζοντας το 2012, με την εκπομπή «Στην κουζίνα με την Ντίνα», μοιράστηκα με όλους εσάς μυστικά γαστρονομίας και συμβουλές για το οικογενειακό τραπέζι και την οργάνωση της κουζίνας της νέας νοικοκυράς. 

Το 2010 ξεκίνησα στο κανάλι της Γαλλικής τηλεόρασης cuisine TV, την εκπομπή «Ma cuisine grecque» η οποία παρουσίαζε συνταγές και πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα. Η εκπομπή λόγω της μεγάλης της επιτυχίας αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής για την Ελληνική κουζίνα και τα Ελληνικά προϊόντα.

Δείτε όλο το «πλούσιο» βιογραφικό της αγαπημένης σεφ Ντίνας Νικολάου στο dinanikolaou.gr. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr