Ο Γιάννης Λουκάκος μαγειρεύει άπαιχτα Φαλάφελ - Με φανταστική σάλτσα από ταχίνι! (βίντεο)

Λατρεμένο φαγητό! 

ΥΛΙΚΑ

Για το τυλιχτό

  • ελαιόλαδο για τηγάνισμα
  • πιτα αραβική
  • φαλάφελ τηγανισμένα
  • σάλτσα ταχίνι
  • ντομάτα, σε λεπτές φέτες στη μέση
  • γιαούρτι
  • κρεμμύδι ξερό, σε λεπτές φέτες
  • μαϊντανό, σε φύλλα
  • κόλιανδρος, σε φύλλα
  • πάπρικα
  • αλάτι

Για τη σάλτσα ταχίνι

  • 100 γρ. ταχίνι
  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • 30 γρ. χυμό λεμόνι
  • 60 γρ. νερό
  • 5 γρ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • αλάτι

ΣΧΕΤΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

  • ΤΑΧΙΝΙ
  • ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΞΕΡΑ
  • ΓΙΑΟΥΡΤΙ
  • ΜΑΪΝΤΑΝΟΣ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το τυλιχτό

Αλείφουμε τις πίτες με λίγο ελαιόλαδο και τις περνάμε και από τις 2 πλευρές σε καυτό τηγάνι ή σχάρα.

Aπλώνουμε τις πίτες σε μια επιφάνεια και αλείφουμε με λίγη από τη σάλτσα ταχίνι. Απλώνουμε τις φέτες της ντομάτας, το κρεμμύδι και πάνω βάζουμε τα φαλάφελ. Προσθέτουμε το γιαούρτι και τα υπόλοιπα υλικά και τυλίγουμε.

 

Για τη σάλτσα ταχίνι

Σε ένα μπολ βάζουμε το ταχίνι, το ελαιόλαδο και το ψιλοκομμένο σκόρδο και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τον χυμό λεμόνι και ανακατεύουμε.
Διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και αραιώνουμε με νερό.

*Τα υλικά και οι ποσότητες τους είναι καλύτερα να τα κανονίσετε μονοί σας σύμφωνα με το γούστο σας!
*Εναλλακτικά μπορούμε να ψήσουμε τα φαλάφελ στους 180°C στον φούρνο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr