Δημήτρης Σκαρμούτσος: Blondies με καφέ - ένα λαχταριστό κέρασμα για τους καλεσμένους σας

Θα χρειαστείτε περίπου 40 λεπτά για να τα φτιάξετε

ΥΛΙΚΑ

1 1/2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 1/2 κ.γ. μπεϊκιν πάουντερ

12 κ.σ. ανάλατο βούτυρο, κρύο

1 1/2 φλ. μαύρη ζάχαρη

3/4 κ.γ. αλάτι

2 κ.σ. δυνατό καφέ, σε θερμοκρασία δωματίου

1 αβγό

1 1/2 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας

3/4 φλ. καρύδια πεκάν, τεμαχισμένα

3/4 φλ. σταγόνες σοκολάτας

Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και το dimitrisskarmoutsos.gr για την παραχώρηση της συνταγής.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C, τοποθετώντας τη σχάρα στη μεσαία θέση.

2 Αλευρώνουμε ένα ταψί διαστάσεων 23Χ35 cm και το καλύπτουμε με λαδόκολλα.

3 Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.

4 Λιώνουμε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο, τη μαύρη ζάχαρη και το αλάτι σε μεσαία θερμοκρασία. Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε τον καφέ. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Προσθέτουμε το αβγό και τη βανίλια και ανακατεύουμε καλά.

5 Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά. Στο τέλος προσθέτουμε τα καρύδια και τα κομματάκια σοκολάτας και ανακατεύουμε απαλά.

6 Απλώνουμε το μείγμα μας στο ταψί και ψήνουμε για 18-24 λεπτά, μέχρι η κορυφή να ροδίσει και να αρχίσει να δημιουργεί μικρές ρωγμές. Για να βεβαιωθούμε ότι τα blondies μας είναι έτοιμα, μπορούμε να τα τρυπήσουμε με μία οδοντογλυφίδα. Τραβώντας την προς τα έξω, δεν θα πρέπει να αφήνει παρά μόνο λίγα ψίχουλα.

7 Αφαιρούμε το ταψί από το φούρνο και αφήνουμε τα blondies να κρυώσουν. Χρησιμοποιούμε τη λαδόκολλα για να μεταφέρουμε τα blondies μας σε μια πιατέλα, τα κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Who is Who


Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε ηλικία 18 ετών πήγε στην Αμερική όπου σπούδασε Οικονομικά στο UCLA και κατόπιν φοίτησε στην Culinary Institute of America.

Από το 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα και από το 1996 άρχισε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία και εστιατόρια στην Αμερική.

Από το 2005 είναι σεφ σε κρητικό εστιατόριο που έχει βραβευτεί με Χρυσό Σκούφο και με βραβεία Gourmet

Αγαπημένη του κουζίνα η Ασιατική, αγαπημένο συστατικό τα αγριόχορτα, αγαπημένο λαχανικό η ντομάτα και προτιμά τα αλμυρά από τα γλυκά.

Εκτός από τη μαγειρική μεγάλη του αγάπη είναι ο γιός του και λατρεύει το σκύλο του.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr