Δημήτρης Σκαρμούτσος: Τσιζκέικ με γιαούρτι & καραμελένια μήλα - μια εύκολη εκδοχή του λαχταριστο γλυκού

Δείτε βήμα - βήμα την εκτέλεση της συνταγής

ΥΛΙΚΑ

1 κ.σ. βούτυρο ανάλατο + 1 κ.σ. λιωμένο για τη βάση

3 μήλα κίτρινα, κομμένα σε πολύ μικρά κομμάτια

1 φλ. ζάχαρη καστανή

1 ½ φλ. κρέμα γάλακτος

½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

1/3 κ.γ. κανέλα

1 πακέτο μπισκότα digestive

400 γρ. γιαούρτι 5%, ΦΑΓΕ Total

Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και το dimitrisskarmoutsos.gr για την παραχώρηση της συνταγής.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1 Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο, ρίχνουμε μέσα τα μήλα και τα σοτάρουμε μέχρι να πάρουν ένα ελαφρώς χρυσαφί χρώμα.

2 Προσθέτουμε το 1/2 φλ. ζάχαρη και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να καραμελώσουν τα μήλα και να σκουρίνει το χρώμα τους. Με μία κουτάλα αφαιρούμε τα μήλα από το τηγάνι.

3 Ρίχνουμε στο τηγάνι την υπόλοιπη ζάχαρη, την κρέμα γάλακτος, το εκχύλισμα βανίλιας, ανακατεύουμε και βράζουμε μέχρι να αρχίζει να πήζει η καραμέλα.

4 Επιστρέφουμε στο τηγάνι τα μήλα, την κανέλα, ανακατεύουμε ελαφρά και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά ακόμη. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.

5 Σε ένα μούλτι θρυμματίζουμε τα μπισκότα και όταν γίνουν σκόνη. Προσθέτουμε το τριμμένο μπισκότο σε ένα μπολ και ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο. Με τα χέρια ανακατεύουμε απαλά το μίγμα και αφήνουμε στην άκρη.

6 Μοιράζουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα σε ποτήρια και με το πίσω μέρος ενός κουταλιού πιέζουμε για να γίνει η στρώση ομοιόμορφη. Bάζουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά.

7 Στη συνέχεια βάζουμε σε κάθε ποτήρι 2 κ.σ. γιαούρτι, από πάνω 2 κ.σ. μήλα με σάλτσα καραμέλας και σερβίρουμε.

Who is Who


Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε ηλικία 18 ετών πήγε στην Αμερική όπου σπούδασε Οικονομικά στο UCLA και κατόπιν φοίτησε στην Culinary Institute of America.

Από το 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα και από το 1996 άρχισε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία και εστιατόρια στην Αμερική.

Από το 2005 είναι σεφ σε κρητικό εστιατόριο που έχει βραβευτεί με Χρυσό Σκούφο και με βραβεία Gourmet

Αγαπημένη του κουζίνα η Ασιατική, αγαπημένο συστατικό τα αγριόχορτα, αγαπημένο λαχανικό η ντομάτα και προτιμά τα αλμυρά από τα γλυκά.

Εκτός από τη μαγειρική μεγάλη του αγάπη είναι ο γιός του και λατρεύει το σκύλο του.

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr