Δημήτρης Σκαρμούτσος: Cheese βατόμουρο χωρίς ψήσιμο - γρήγορο και πολύ απολαυστικό γλυκό

Θα σας πάρει μόλις 25 λετπά για να φτιάξετε την λαχταριστή αυτή συνταγή

ΥΛΙΚΑ

1 ½  πακέτο κρέμα τυριού

3 κ.σ. ζάχαρη

1 φλ. κρέμα γάλακτος

1 κ.σ. φρέσκος χυμός λεμονιού

8 μπισκότα τύπου digestive

225 γρ. βατόμουρα

1/2 φλ. μαρμελάδα βατόμουρο

Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και το dimitrisskarmoutsos.gr για την παραχώρηση της συνταγής.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1 Με ένα μίξερ χτυπάμε την κρέμα τυριού και τη ζάχαρη μέχρι το μείγμα να αφρατέψει και να γίνει λείο.

2 Χαμηλώνουμε την ένταση του μίξερ και προσθέτουμε σταδιακά την κρέμα γάλακτος.

3 Αυξάνουμε την ένταση και χτυπάμε μέχρι το μείγμα να γίνει παχύ και σκληρό, για 2 λεπτά περίπου και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού.

4 Θριμματίζουμε τα μπισκότα και μοιράζουμε σε 8 μεμονωμένα κύπελλα ή γυάλινα βαζάκια. Προσθέτουμε από πάνω το μείγμα του τσιζκέικ, βατόμουρα και μαρμελάδα, απλώνοντας πάλι από πάνω μείγμα τσιζκέικ, μαρμελάδα βατόμουρο και γαρνίρουμε με βατόμουρα.

5 Βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον πριν σερβίρουμε.

Who is Who


Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε ηλικία 18 ετών πήγε στην Αμερική όπου σπούδασε Οικονομικά στο UCLA και κατόπιν φοίτησε στην Culinary Institute of America.

Από το 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα και από το 1996 άρχισε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία και εστιατόρια στην Αμερική.

Από το 2005 είναι σεφ σε κρητικό εστιατόριο που έχει βραβευτεί με Χρυσό Σκούφο και με βραβεία Gourmet

Αγαπημένη του κουζίνα η Ασιατική, αγαπημένο συστατικό τα αγριόχορτα, αγαπημένο λαχανικό η ντομάτα και προτιμά τα αλμυρά από τα γλυκά.

Εκτός από τη μαγειρική μεγάλη του αγάπη είναι ο γιός του και λατρεύει το σκύλο του.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr