Δημήτρης Σκαρμούτσος: Ψητός σολομός με σάλτσα ντομάτας - ποιος να πει όχι σε αυτό το πιάτο

Δείτε βήμα - βήμα την εκτέλεση της συνταγής

ΥΛΙΚΑ

1 κ.σ. εστραγκόν, φρέσκο

2 κ.σ. κάπαρη

¼ κ.γ. ξύσμα λάιμ

1 πακέτο ντομάτες, ψιλοκομμένες

4 φιλέτα σολομού

φέτες λάιμ

αλάτι

πιπέρι

Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και το dimitrisskarmoutsos.gr για την παραχώρηση της συνταγής.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C.

2 Σε ένα τετράγωνο ταψί, ρίχνουμε 1 κ.σ. εστραγκόν, 2 κ.σ. κάπαρη στραγγισμένη, 1/4 κ.γ. ξύσμα λάιμ, τις ντομάτες, αλάτι και πιπέρι.

3 Τοποθετούμε το σολομό, με την πλευρά του δέρματος προς τα κάτω και πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι.

4 Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 200°C για 15 λεπτά. Στη συνέχεια αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε να ψήνουμε για 20 ακόμα λεπτά.

5 Σερβίρουμε τη σάλτσα σε 4 πιάτα, τοποθετούμε από ένα φιλέτο σολομού στο καθένα και γαρνίρουμε με φέτες λάιμ.

Who is Who


Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε ηλικία 18 ετών πήγε στην Αμερική όπου σπούδασε Οικονομικά στο UCLA και κατόπιν φοίτησε στην Culinary Institute of America.

Από το 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα και από το 1996 άρχισε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία και εστιατόρια στην Αμερική.

Από το 2005 είναι σεφ σε κρητικό εστιατόριο που έχει βραβευτεί με Χρυσό Σκούφο και με βραβεία Gourmet

Αγαπημένη του κουζίνα η Ασιατική, αγαπημένο συστατικό τα αγριόχορτα, αγαπημένο λαχανικό η ντομάτα και προτιμά τα αλμυρά από τα γλυκά.

Εκτός από τη μαγειρική μεγάλη του αγάπη είναι ο γιός του και λατρεύει το σκύλο του.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr