Γιάννης Λουκάκος: Κοτόπουλο πανέ με βρώμη, παρμεζάνα & σάλτσα με γιαούρτι και δυόσμο
Η σάλτσα χρησιμοποιείται και σε άλλα εδέσματα.
Υλικά για 2 άτομα
Για το κοτόπουλο
- 400 γρ. κοτόπουλο στήθος, σε λεπτές λωρίδες
- 150 γρ. τσιπς πατάτας
- 5γρ. πάπρικα καπνιστή
- 2γρ. ρίγανη
- 40 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
- 100 γρ. νιφάδες βρώμης
- 250 γρ. αλεύρι
- 2 αβγά, χτυπημένα
- ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
- αλάτι
Για τη σάλτσα γιαούρτι - δυόσμο
- 200 γρ. γιαούρτι
- 50 γρ. κρέμα γάλακτος
- 10 γρ. ελαιόλαδο
- 5 γρ. ξίδι μπαλσάμικο λευκό
- 5 γρ. σιρόπι ζάχαρης
- δυόσμος, ψιλοκομμένος
- αλάτι
Ευχαριστούμε το Γιάννη Λουκάκο και το yiannislucacos.gr για την παραχώρηση της συνταγής
Εκτέλεση
Για το κοτόπουλο
Σε ένα πολυμηχάνημα αλέθουμε τα chips πατάτας, την πάπρικα και τη ρίγανη.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με την παρμεζάνα και τις νιφάδες της βρώμης.
Αλατίζουμε τα κομμάτια του κρέατος και από τις δυο πλευρές και περνάμε κάθε κομμάτι με προσοχή αρχικά από το αλεύρι, τινάζοντάς το μετά για να φύγει η περίσσια ποσότητα. Έπειτα το βυθίζουμε στο αυγό, αφήνοντας και πάλι την περίσσια ποσότητα να στραγγίξει και, τέλος, το γυρνάμε στο μείγμα της βρώμης, φροντίζοντας να καλυφτούν πολύ καλά και οι δύο πλευρές του.
Τοποθετούμε τα κομμάτια του κοτόπουλου στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες πριν τα τηγανίσουμε.
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε τόσο ηλιέλαιο, ώστε μόλις προσθέσουμε το κοτόπουλο, το λάδι να το καλύπτει μέχρι τη μέση περίπου.
Τηγανίζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου, μέχρι να πάρουν ωραίο και έντονο χρώμα και να κάνουν κρούστα. Αποσύρουμε και στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί. Αλατίζουμε και σερβίρουμε με τη σάλτσα γιαουρτιού.
Για τη σάλτσα γιαούρτι - δυόσμο
Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά και αλατίζουμε.
Who is Who
Ο Γιάννης Λουκάκος γεννήθηκε στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ στις 19/11/1973. Σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός στο Pennsylvania State University και μετά φοίτησε στην καλύτερη σχολή μαγειρικής του κόσμου, Culinary Institute of America. Αφού εργάστηκε στις κουζίνες μεγάλων ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων και εστιατορίων, το 2000 επέστρεψε στην Ελλάδα. Το προσωπικό του στυλ έχει αναγνωρισθεί δύο φορές στα βραβεία Gourmet.
Το 2009 δημιούργησε το δικό του εστιατόριο στο Χαλάνδρι στην πιάτσα του Αγ. Νικολάου στην πλατεία Ελευθερωτών. Από τον Μάρτιο του 2013, ο Γιάννης Λουκάκος πήρε την τηλεοπτική επωνυμία του «Dr Cook» από την ομώνυμη εκπομπή στο MEGA TV, ενώ το ΤHE SEMINAR PROJECT φιλοδοξεί να αποτελέσει μια ξεχωριστή εμπειρία μαγειρικής εκπαίδευσης για όσου συμμετέχουν στα σεμινάρια.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr