Δημήτρης Σκαρμούτσος: Σαλάτα πανδαισία με μπέϊκον, σύκα και μοτσαρέλα 

Για ένα ελαφρύ μεσημεριανό 

ΥΛΙΚΑ

1 συσκευασία σαλάτα Πανδαισία, Φρεσκούλης

6 σύκα, κομμένα στα 4

1 κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες

125 γρ. μοτσαρέλα, στραγγισμένη και χοντροκομμένη

6 φέτες μπέικον

50 γρ. κάσιους, ψημένα και τεμαχισμένα

λίγα φύλλα βασιλικού, χοντροκομμένα
 
Για το dressing:

3 κ.σ. βαλσάμικο ξύδι

3 κ.σ. ελαιόλαδο

αλάτι, κατά βούληση

πιπέρι, κατά βούληση

 

Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και το για την παραχώρηση αυτής της συνταγής 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι και προσθέτουμε τις φέτες μπέικον. Τσιγαρίζουμε μέχρι να ροδίσει καλά το μπέικον. Στρώνουμε σε ένα πιάτο απορροφητικό χαρτί και τοποθετούμε τις φέτες του μπέικον. Αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα μεγάλο σκεύος προσθέτουμε όλη τη συσκευασία της σαλάτας.

Προσθέτουμε τα σύκα, το κρεμμύδι, τη μοτσαρέλα, τα κάσιους, το μπέικον και το βασιλικό.

Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε το βαλσάμικο το ελαιόλαδο και λίγο αλατοπίπερο, αν θέλουμε.

Χτυπάμε καλά και περιχύνουμε τη σαλάτα.

Σερβίρουμε.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr