Δημήτρης Σκαρμούτσος: Μεξικάνικο γλυκό σοκολάτας με streusel για το απόγευμα 

Συνοδευτικό του καφέ και όχι μόνο 

ΥΛΙΚΑ

Για τη μεξικάνικη σοκολάτα:

540 γρ. σοκολάτας, κομμένη σε κομμάτια, σε 2 δόσεις

3 1/2 κ.σ. κανέλα

8 σταγόνες εκχύλισμα βανίλιας

 

Για την επικάλυψη Streusel:

1 κρόκο αυγού

½ κ.γ. αλάτι

7 κ.σ. ανάλατο Light βούτυρο, Lurpak, σε θερμοκρασία δωματίου

1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις

 

Για τη σύνθεση:

1 ¾ κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 ¼ κ.γ. μπέικιν πάουντερ

225 γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου

1 κούπα ανάλατο Light βούτυρο, Lurpak, σε θερμοκρασία δωματίου

2/3 κούπας ζάχαρη

4 αυγά

Ζάχαρη άχνη για το γαρνίρισμα

 

Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και το dimitrisskarmoutsos.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί 33x22 cm και αφήστε το στην άκρη.

 

Για τη μεξικάνικη σοκολάτα:

Τοποθετoούμε τη σοκολάτα, τη κανέλα, το εκχύλισμα βανίλιας στο μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να γίνει ψίχουλα (χοντρά/μεγάλα). και αφήστε την στην άκρη.

Χωρίζουμε τη σοκολάτα σε δυο μέρη (270 γρ. κάθε μέρος) και αφήνουμε στην άκρη

 

Για την επικάλυψη Streusel:

Προσθέτουμε σε ένα σκεύος το κρόκο, το αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί το αλάτι.

Προσθέστε το μίγμα με τον κρόκο στη μισή ποσότητα της σοκολάτας.Προσθέτουμε τις 7 κ.σ. βούτυρο και τη 1 κούπα αλεύρι.

Μεταφέρουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να γίνουν όλα ψίχουλα. Προσέχουμε μην γίνει πάστα, και αφήνουμε στην άκρη.

Προσθέτουμε τις 1 ¾ κούπες αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.

Προσθέστε το τυρί κρέμα και χτυπάμε σε μεσαία ταχύτητα. Προσθέτουμε τη 1 κούπα βούτυρο και την ζάχαρη και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να γίνει ένα ελαφρύ και αφρώδες μίγμα (περίπου για 2-3 λεπτά).

Προσθέτουμε τα αυγά, ένα την φορά, ανακατεύοντας πολύ καλά μετά απο κάθε προσθήκη. Προσθέτουμε το μίγμα αλευριού στο παραπάνω μείγμα και χτυπάμε για ένα λεπτό.

 

Για τη σύνθεση:

Με μια ξύλινη κουτάλα προσθέτουμε τα υπόλοιπα ψίχουλα σοκολάτας και ανακατεύουμε μαλακά. Δε θέλουμε να παραχτυπηθεί η ζύμη.

Τοποθετούμε την ζύμη στο ταψί. Πασπαλίζουμε τα ψίχουλα της επικάλυψης streusel ομοιόμορφα πάνω στο γλυκό, σπαζοντας τυχών μεγάλα κομμάτια.

Ψήνουμε για 35-40 λεπτά ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα καρφωμένη στην μέση του ταψιού βγει καθαρή.

Αφήνουμε το γλυκό μας να κρυώσει. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη πριν σερβίρουμε

Το γλυκό αυτό ειναι τέλειο ζεστό συνοδευόμενο με παγωτό βανίλια, καραμέλα η κανέλα, αλλά και μόνο του είναι τέλειο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr