Κηδεία Κωνσταντίνου: Υποβασταζόμενος στη Μητρόπολη ο αυτοεξόριστος Χουάν Κάρλος - πρώην βασιλιάς της Ισπανίας (φωτό & βίντεο)

Στον απόηχο του σκανδάλου, ο πρώην βασιλιάς εγκατέλειψε την Ισπανία τον Αύγουστο του 2020 και αυτοεξορίστηκε

Υποβασταζόμενος και κρατώντας μπαστούνι έφτασε στην Μητρόπολη για την κηδεία του Κωνσταντίνου ο επίτιμος βασιλιάς της Ισπανίας Χουάν Κάρλος, ο οποίος τα τελευταία δύο χρόνια ζει αυτοεξόριστος στο Άμπου Ντάμπι.

Ο 85χρονος έδειχνε να είναι σε κακή κατάσταση, όσον αφορά την υγεία του, ενώ να σημειωθεί ότι την τελευταία φορά που εθεάθη μαζί με την σύζυγό του, την πρώην βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας και την οικογένειά του, ήταν στην κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ.

Photos: EUROKINISSI & ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πάντως ο ίδιος δεν φάνηκε να μίλησε με τον γιο του βασιλιά Φελίπε, ο οποίος συνοδεύοταν από την σύζυγό του βασίλισσα Λετίσια

Υπενθυμίζεται ότι η Σοφία είναι αδερφή του Κωνσταντίνου, όπως και η πριγκίπισσα Ειρήνη η οποία έδωσε επίσης το παρών στην κηδεία, όπως και οι δύο κόρες της πρώην βασίλισσας και του Χουάν Κάρλος,  Ελένα, Δούκισσα του Λούγο και Κριστίνα, Δούκισσα της Πάλμα ντε Μαγιόρκα.

Παράλληλα ο Φελίπε έχει βαφτίσει το ένα από τα παιδιά του ξαδέρφου του Παύλου, τον Κωνσταντίνο-Αλέξιο, ενώ όταν έκανε το μεταπτυχιακό του στην Αμερική, συγκατοικούσε με τον μεγάλο γιο του Κωνσταντίνου. 

Στις 2 Ιουνίου 2014 ο Χουάν Κάρλος ανακοίνωσε (μέσω του πρωθυπουργού) ότι παραιτείται από το θρόνο υπέρ του γιου του και ότι θα ζητηθεί να τροποποιηθεί το Σύνταγμα ώστε να επιτρέπει την παραίτηση του βασιλιά από τον θρόνο. Τον Ιούνιο του 2019 ο πρώην βασιλιάς ανακοίνωσε την απόσυρσή του από τη δημόσια ζωή.

Τον Ιούνιο του 2020 ξεκίνησε προκαταρκτική έρευνα από το Ανώτατο Δικαστήριο για την φερόμενη εμπλοκή του πρώην βασιλιά στη σύμβαση ανάμεσα σε μια κοινοπραξία ισπανικών εταιριών και τη Σαουδική Αραβία, με την βασιλική οικογένεια της οποίας διατηρούσε στενές σχέσεις, ύψους 6,7 δισ. ευρώ, προκειμένου να κατασκευαστεί η σιδηροδρομική γραμμή που συνδέει τη Μέκκα με τη Μεδίνα] Η υπόθεση ανακινήθηκε το 2018, όταν μία επιχειρηματίας και πρώην ερωμένη του Χουάν Κάρλος τον κατηγόρησε ότι είχε λάβει προμήθεια για τη σύμβαση.

Στον απόηχο του σκανδάλου, ο πρώην βασιλιάς εγκατέλειψε την Ισπανία τον Αύγουστο του 2020 και αυτοεξορίστηκε. 

Δείτε επίσης:

Φωτορεπορτάζ: Τα καλύτερα κλικς από την Μητρόπολη - Το αυστηρό look για τις βασίλισσες και τις πριγκίπισσες

Κηδεία Βασιλιά Κωνσταντίνου Β' - Μεγάλη Βρεταννία: Δείπνο σε 250 γαλαζοαίματους αυτή την ώρα από την οικογένεια του (φωτό - βίντεο)

Κηδεία Κωνσταντίνου: Στην Αθήνα και με τους δύο γιους της η βασίλισσα της Δανίας - μετά την αφαίρεση των τίτλων των εγγονιών της (φωτό)

Κηδεία Κωνσταντίνου: Η πριγκίπισσα Άννα & η λαίδη Γκαμπριέλα Γουίνσδορ - εκπροσώπησε τον πρίγκιπα Ουίλιαμ (φωτό & βίντεο)

Κηδεία Κωνσταντίνου: Πλισέ φούστα, σακάκι και μαργαριταρένιο κολιέ για την πριγκίπισσα Μέτε-Μαρίτ της Νορβηγίας (φωτό)

Κηδεία Κωνσταντίνου B': Πανέμορφο coat dress & μαργαριταρένια σκουλαρίκια για την Βασίλισσα Ματθίλδη του Βελγίου (φωτό)

5 βίντεο από το Τατόι: Ο ενταφιασμός του Κωνσταντίνου Β' - Όλα όσα έγιναν

Κηδεία Κωνσταντίνου Β’: Οι κομψές νύφες του - Σικάτο ταγιέρ για τη Νίνα Φλορ, με midi φόρεμα η Τατιάνα Μπλάτνικ (φωτό & βίντεο)

Τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος: To θεϊκό velvet φόρεμα της Μαρίας - Ολυμπία & το κομψό midi της Μαρί Σαντάλ (φωτό - βίντεο)

Κηδεία Κωνσταντίνου: Δακρυσμένη η Άννα Μαρία - Έφτασε στη Μητρόπολη μαζί με τη νύφη της - Το χειροκρότημα του κόσμου (φωτό & βίντεο)

Κηδεία Κωνσταντίνου Β': «Δεν είναι αυτό το τέλος πατέρα» - Λύγισε στον επικήδειό του ο Παύλος (φωτό - βίντεο)

Κηδεία Κωνσταντίνου Β’: Στη Μητρόπολη και ο πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό - Η χειραψία με τον Παύλο (φωτό - βίντεο)

Κηδεία Κωνσταντίνου: Με μαύρο δαντελένιο πέπλο και δερμάτινες μπότες η βασίλισσα Μάξιμα της Ολλανδίας (φωτό)

Κηδεία Κωνσταντίνου Β’: Το χειροφίλημα του Παύλου στην Λετίσια & το κομψό φόρεμα της βασίλισσας της Ισπανίας (φωτό & βίντεο

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr