Ντίνα Νικολαου: Γαρδουμπάκια με σάλτσα μουστάρδας - Πασχαλινός μεζές για το κυριακάτικο τραπέζι!

Θα κλέψετε τις εντυπώσεις με αυτό το πιάτο.

Υλικά

  • 1.500 γρ. γαρδουμπάκια, Μπούμπας Κρέατα Ηπείρου
  • 3 μεγάλα κρεμμύδια ξερά
  • 1 σκόρδο ολόκληρο, κομμένο στη μέση
  • 3 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • Χυμό από 2 λεμόνια
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη, ξερή
  • 1 κουτ. γλυκού κύμινο, σκόνη
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη σάλτσα μουστάρδας

  • 200 γρ. μουστάρδα απαλή
  • 50 ml ζωμό κρέατος ή κότας, ζεστός
  • 50 ml κρέμα γάλακτος, ζεστή
  • 30 ml χυμό πορτοκάλι
  • ¼ κουτ. γλυκού μπαχάρι, σκόνη
  • ½ κουτ. γλυκού κύμινο, σκόνη
  • ½ κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν
  • Αλάτι θαλασσινό

Ευχαριστούμε θερμά την Ντίνα Νικολάου και το dinanikolaou.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C αερόθερμο. Σε ένα μπολ ανακατεύω τη μουστάρδα, το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, το κύμινο, αλάτι και πιπέρι και ρίχνω τα γαρδουμπάκια. Ανακατεύω καλά για να αλειφθούν από το μείγμα και τα αφήνω στην άκρη.
  2. Καθαρίζω τα κρεμμύδια και τα κόβω στα τέσσερα. Τα αραδιάζω σε ένα ταψάκι και αδειάζω τα γαρδουμπάκια μαζί με την μαρινάδα τους. Ανακατεύω καλά και βάζω το κομμένο σκόρδο. Σκεπάζω το ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί και ψήνω στο φούρνο για 40 λεπτά. Αφαιρώ το χαρτί και συνεχίζω το ψήσιμο για 10 λεπτά ακόμη μέχρι να ροδίσουν.

Για την σάλτσα μουστάρδας

  1. Βάζω όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύω με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί μια παχύρρευστη σάλτσα.
  2. Σερβίρω τα γαρδουμπάκια κομμένα σε κομμάτια, μαζί με τα κρεμμύδια και περιχύνω με τη σάλτσα μουστάρδας.

Who is Who

Οι γαστρονομικές μου ανησυχίες ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία. Γεννημένη στην Ελλάδα, σε μια οικογένεια που η μαγειρική και το καλό φαγητό ήταν βασικά συστατικά της έννοιας καλή ζωή, σύντομα άρχισα να πειραματίζομαι με τα υλικά, τις μυρωδιές, τις αναλογίες. Παρόλο που ξεκίνησα την σταδιοδρομία μου σπουδάζοντας οικονομικά και marketing, στο Παρίσι, σύντομα το πάθος μου για την τέχνη της μαγειρικής και την γαστρονομία με έκανε να αλλάξω ρότα στην ζωή μου, να ακολουθήσω την καρδιά και να κυνηγήσω το όνειρό μου.

Ξεκινώντας τις σπουδές μου στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις Γαστρονομικές σχολές του Παρισιού «Le Cordon Bleu», «Ritz Escoffier», «Alain Ducasse formation», «Lenotre», ήρθα σε επαφή με τους μεγαλύτερους δασκάλους, που με ενέπνευσαν μεταδίδοντάς μου το πάθος για το καινούριο και την δημιουργία.

Στο Παρίσι με τη Μαρία, δημιουργήσαμε το καμάρι μας το EVI EVANΕκαι υπερασπιζόμαστε με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα. Στην Αθήνα, ξεκίνησα το 2006 μέσα από την καθημερινή στήλη μαγειρικής στο πρωινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 (Πρωινός καφές) τη μαγική τηλεοπτική επικοινωνία με όλους εσάς που λατρεύεται τις κατσαρόλες και αφήνεστε στη μαγεία της γεύσης.

Από το 2009 έως το 2011, στην καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής στο κανάλι Star «Νηστικοί πράκτορες» και συνεχίζοντας το 2012, με την εκπομπή «Στην κουζίνα με την Ντίνα», μοιράστηκα με όλους εσάς μυστικά γαστρονομίας και συμβουλές για το οικογενειακό τραπέζι και την οργάνωση της κουζίνας της νέας νοικοκυράς. 

Το 2010 ξεκίνησα στο κανάλι της Γαλλικής τηλεόρασης cuisine TV, την εκπομπή «Ma cuisine grecque» η οποία παρουσίαζε συνταγές και πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα. Η εκπομπή λόγω της μεγάλης της επιτυχίας αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής για την Ελληνική κουζίνα και τα Ελληνικά προϊόντα.

Δείτε όλο το «πλούσιο» βιογραφικό της αγαπημένης σεφ Ντίνας Νικολάου στο dinanikolaou.gr.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr