Ντίνα Νικολάου: Αρνίσιο μπούτι γεμιστό με μαγειρίτσα - Μία ξεχωριστή πρόταση για το πασχαλινό τραπέζι

Δύο παραδοσιακές συνταγές «παντρεύονται» και το αποτέλεσμα... υπέροχο!

Υλικά

  • 1 αρνίσιο μπουτάκι ξεκοκαλισμένο και ανοιγμένο για ρολό, βάρους περίπου 1.800-2.000 γρ., Μπούμπας Κρέατα Ηπείρου
  • 1 αρνίσια συκωταριά, Μπούμπας Κρέατα Ηπείρου
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 πράσο (μόνο το λευκό μέρος), ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. σπανάκι baby
  • 60 γρ. ρύζι Καρολίνα
  • ½ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 100 ml κρασί λευκό
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Ευχαριστούμε θερμά την Ντίνα Νικολάου και το dinanikolaou.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

Εκτέλεση

  1. Πλένω καλά την συκωταριά και την βάζω σε μια κατσαρόλα με νερό. Βράζω για 15 λεπτά από τη στιγμή που θα ξεκινήσει ο βρασμός. Αδειάζω την συκωταριά σε σουρωτήρι, την ξεπλένω και την ψιλοκόβω.
  2. Σκουπίζω την κατσαρόλα και βάζω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνω τα κρεμμυδάκια και το πράσο, αλατίζω και σοτάρω για 4-5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτω την ψιλοκομμένη συκωταριά και συνεχίζω το σοτάρισμα για 3-4 λεπτά. Σβήνω με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτω το ρύζι. Αφήνω να μαγειρευτούν για 8 λεπτά μέχρι το ρύζι να «πιεί» όλα τα υγρά και αποσύρω από τη φωτιά. Προσθέτω τον άνηθο, τον χυμό λεμονιού και αλατοπίπερο και ανακατεύω καλά.
  3. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C αερόθερμο. Αλατοπιπερώνω καλά το ξεκοκαλισμένο αρνάκι και το τοποθετώ επάνω σε ένα αντικολλητικό χαρτί. Απλώνω την γέμιση σε όλη την επιφάνεια του κρέατος και χρησιμοποιώντας το αντικολλητικό χαρτί, τυλίγω σε σφιχτό ρολό. Δένω το ρολό με σπάγγο μαγειρικής και κατόπιν στο αντικολλητικό χαρτί. Βάζω το ρολό σε ένα ταψί και ψήνω στο φούρνο για 1 ώρα και 20 λεπτά. Ανοίγω χαρτί και συνεχίζω το ψήσιμο για 10 λεπτά ακόμη μέχρι να ροδίσει.

Who is Who

Οι γαστρονομικές μου ανησυχίες ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία. Γεννημένη στην Ελλάδα, σε μια οικογένεια που η μαγειρική και το καλό φαγητό ήταν βασικά συστατικά της έννοιας καλή ζωή, σύντομα άρχισα να πειραματίζομαι με τα υλικά, τις μυρωδιές, τις αναλογίες. Παρόλο που ξεκίνησα την σταδιοδρομία μου σπουδάζοντας οικονομικά και marketing, στο Παρίσι, σύντομα το πάθος μου για την τέχνη της μαγειρικής και την γαστρονομία με έκανε να αλλάξω ρότα στην ζωή μου, να ακολουθήσω την καρδιά και να κυνηγήσω το όνειρό μου.

Ξεκινώντας τις σπουδές μου στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις Γαστρονομικές σχολές του Παρισιού «Le Cordon Bleu», «Ritz Escoffier», «Alain Ducasse formation», «Lenotre», ήρθα σε επαφή με τους μεγαλύτερους δασκάλους, που με ενέπνευσαν μεταδίδοντάς μου το πάθος για το καινούριο και την δημιουργία.

Στο Παρίσι με τη Μαρία, δημιουργήσαμε το καμάρι μας το EVI EVANΕκαι υπερασπιζόμαστε με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα. Στην Αθήνα, ξεκίνησα το 2006 μέσα από την καθημερινή στήλη μαγειρικής στο πρωινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 (Πρωινός καφές) τη μαγική τηλεοπτική επικοινωνία με όλους εσάς που λατρεύεται τις κατσαρόλες και αφήνεστε στη μαγεία της γεύσης.

Από το 2009 έως το 2011, στην καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής στο κανάλι Star «Νηστικοί πράκτορες» και συνεχίζοντας το 2012, με την εκπομπή «Στην κουζίνα με την Ντίνα», μοιράστηκα με όλους εσάς μυστικά γαστρονομίας και συμβουλές για το οικογενειακό τραπέζι και την οργάνωση της κουζίνας της νέας νοικοκυράς. 

Το 2010 ξεκίνησα στο κανάλι της Γαλλικής τηλεόρασης cuisine TV, την εκπομπή «Ma cuisine grecque» η οποία παρουσίαζε συνταγές και πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα. Η εκπομπή λόγω της μεγάλης της επιτυχίας αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής για την Ελληνική κουζίνα και τα Ελληνικά προϊόντα.

Δείτε όλο το «πλούσιο» βιογραφικό της αγαπημένης σεφ Ντίνας Νικολάου στο dinanikolaou.gr.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr