Η Ντίνα Νικολάου μας ετοιμάζει: Παγωτό με καραμελωμένα ροδάκινα - Ώρα για γλυκάκι!

Δεν υπάρχει πιο εύκολο και πιο γρήγορο παγωτό από αυτό.

Υλικά

  • 500 ml κρέμα γάλακτος Arla, παγωμένη
  • 1 κουτί γάλα ζαχαρούχο, παγωμένο
  • 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 3 ώριμα ροδάκινα, ξεφλουδισμένα
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη κρυσταλλική
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή
  • Χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
  • ½ κουτ. γλυκού κανέλα, σκόνη

Ευχαριστούμε θερμά την Ντίνα Νικολάου και το dinanikolaou.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

Εκτέλεση

  1. Κόβω τα ροδάκινα σε λεπτές φέτες. Βάζω σε ένα αντικολλητικό τηγάνι τις δύο ζάχαρες, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και την κανέλα. Βάζω τα ροδάκινα και τα σοτάρω σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν και να καραμελώσουν. Αποσύρω και αφήνω να κρυώσουν.
  2. Βάζω την κρέμα γάλακτος σε ένα μπολ μαζί με τη βανίλια και χτυπάω με το μίξερ μέχρι να δημιουργηθεί μια αφράτη σαντιγί. Προσθέτω το ζαχαρούχο γάλα και χτυπάω σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενωθούν.
  3. Στρώνω με μεμβράνη ένα μεταλλικό δοχείο για παγωτό και απλώνω σε στρώσεις την κρέμα και τα καραμελωμένα ροδάκινα. Σκεπάζω καλά και το αφήνω για 5 ώρες στην κατάψυξη.

Who is who

Οι γαστρονομικές μου ανησυχίες ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία. Γεννημένη στην Ελλάδα, σε μια οικογένεια που η μαγειρική και το καλό φαγητό ήταν βασικά συστατικά της έννοιας καλή ζωή, σύντομα άρχισα να πειραματίζομαι με τα υλικά, τις μυρωδιές, τις αναλογίες. Παρόλο που ξεκίνησα την σταδιοδρομία μου σπουδάζοντας οικονομικά και marketing, στο Παρίσι, σύντομα το πάθος μου για την τέχνη της μαγειρικής και την γαστρονομία με έκανε να αλλάξω ρότα στην ζωή μου, να ακολουθήσω την καρδιά και να κυνηγήσω το όνειρό μου.

Ξεκινώντας τις σπουδές μου στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις Γαστρονομικές σχολές του Παρισιού «Le Cordon Bleu», «Ritz Escoffier», «Alain Ducasse formation», «Lenotre», ήρθα σε επαφή με τους μεγαλύτερους δασκάλους, που με ενέπνευσαν μεταδίδοντάς μου το πάθος για το καινούριο και την δημιουργία.

Στο Παρίσι με τη Μαρία, δημιουργήσαμε το καμάρι μας το EVI EVANΕκαι υπερασπιζόμαστε με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα. Στην Αθήνα, ξεκίνησα το 2006 μέσα από την καθημερινή στήλη μαγειρικής στο πρωινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 (Πρωινός καφές) τη μαγική τηλεοπτική επικοινωνία με όλους εσάς που λατρεύεται τις κατσαρόλες και αφήνεστε στη μαγεία της γεύσης.

Από το 2009 έως το 2011, στην καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής στο κανάλι Star «Νηστικοί πράκτορες» και συνεχίζοντας το 2012, με την εκπομπή «Στην κουζίνα με την Ντίνα», μοιράστηκα με όλους εσάς μυστικά γαστρονομίας και συμβουλές για το οικογενειακό τραπέζι και την οργάνωση της κουζίνας της νέας νοικοκυράς. 

Το 2010 ξεκίνησα στο κανάλι της Γαλλικής τηλεόρασης cuisine TV, την εκπομπή «Ma cuisine grecque» η οποία παρουσίαζε συνταγές και πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα. Η εκπομπή λόγω της μεγάλης της επιτυχίας αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής για την Ελληνική κουζίνα και τα Ελληνικά προϊόντα.

Δείτε όλο το «πλούσιο» βιογραφικό της αγαπημένης σεφ Ντίνας Νικολάου στο dinanikolaou.gr.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr