Η Ντίνα Νικολάου μας φτιάχνει: Τρίγωνα με αφράτη κρέμα σιμιγδαλιού - Πιο νόστιμα δεν έχετε ξαναφάει!

Δεν σιροπιάζονται και γίνονται πολύ εύκολα.

Υλικά

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας, Ζύμη Ψαχνών
  • 150 γρ. βούτυρο, λιωμένο

Για την κρέμα

  • 500 ml γάλα
  • 80 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 80 γρ. ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος, καλά παγωμένη
  • ξύσμα από 1 ακέρωτο λεμόνι
  • μια πρέζα αλάτι
  • μαρμελάδα κεράσι ή βύσσινο, για το σερβίρισμα

Ευχαριστούμε θερμά την Ντίνα Νικολάου και το dinanikolaou.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

Εκτέλεση
Για την κρέμα

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάω με το μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη και λίγο αλάτι, μέχρι να φτιάξω ένα μείγμα αφράτο και ανοιχτόχρωμο. Προσθέτω το ξύσμα λεμονιού και τη σκόνη βανίλιας και ανακατεύω με ένα κουτάλι.
  2. Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνω το γάλα. Προσθέτω το σιμιγδάλι πασπαλιστά και σταδιακά, ανακατεύοντας διαρκώς με ένα σύρμα για να μην σβολιάσει. Μαγειρεύω την κρέμα αυτή σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να πήξει αρκετά και αποσύρω το σκεύος από τη φωτιά.
  3. Προσθέτω στην κατσαρόλα το μείγμα των αυγών, ανακατεύοντας διαρκώς με το σύρμα, μέχρι να φτιάξω ένα ενιαίο και λείο μείγμα. Αδειάζω όλο το περιεχόμενο σε ένα μεγάλο μπολ (για να μην πήξει το αυγό από τη ζεστή κατσαρόλα), το σκεπάζω με διάφανη μεμβράνη για να μην σχηματίσει πέτσα και το αφήνω κατά μέρος για να κρυώσει τελείως.
  4. Χτυπάω την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί. Αφρατεύω την σιμιγδαλόκρεμα με το σύρμα και προσθέτω σε 2 δόσεις την σαντιγί ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ. Μεταφέρω την κρέμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και την αφήνω στο ψυγείο μέχρι να την χρειαστώ.

Για τα τρίγωνα

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 170°C ψήσιμο πάνω κάτω. Ανοίγω το φύλλο κρούστας, αλείφω ένα ένα τα φύλλα και τα τοποθετώ το ένα επάνω στο άλλο.
  2. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβω τα φύλλα (όλα μαζί) σε ίσα τετράγωνα 8x8 εκ. Διπλώνω το κάθε τετράγωνο στη μέση δημιουργώντας τρίγωνα. Τα μεταφέρω σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί, αλείφω με όσο βούτυρο έχει απομείνει και ψήνω στο φούρνο για 30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
  3. Βγάζω τα τρίγωνα από το φούρνο και τα μεταφέρω σε σχάρα να κρυώσουν εντελώς. Βάζω τα τριμμένα φυστίκια σε ένα ρηχό πιάτο.
  4. Ανοίγω με προσοχή τα τρίγωνα στη μέση, τα γεμίζω με κρέμα και τα σερβίρω με 1-2 κουταλάκια μαρμελάδα κεράσι ή γλυκό βύσσινο. Σερβίρω αμέσως.

Who is who

Οι γαστρονομικές μου ανησυχίες ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία. Γεννημένη στην Ελλάδα, σε μια οικογένεια που η μαγειρική και το καλό φαγητό ήταν βασικά συστατικά της έννοιας καλή ζωή, σύντομα άρχισα να πειραματίζομαι με τα υλικά, τις μυρωδιές, τις αναλογίες. Παρόλο που ξεκίνησα την σταδιοδρομία μου σπουδάζοντας οικονομικά και marketing, στο Παρίσι, σύντομα το πάθος μου για την τέχνη της μαγειρικής και την γαστρονομία με έκανε να αλλάξω ρότα στην ζωή μου, να ακολουθήσω την καρδιά και να κυνηγήσω το όνειρό μου.

Ξεκινώντας τις σπουδές μου στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις Γαστρονομικές σχολές του Παρισιού «Le Cordon Bleu», «Ritz Escoffier», «Alain Ducasse formation», «Lenotre», ήρθα σε επαφή με τους μεγαλύτερους δασκάλους, που με ενέπνευσαν μεταδίδοντάς μου το πάθος για το καινούριο και την δημιουργία.

Στο Παρίσι με τη Μαρία, δημιουργήσαμε το καμάρι μας το EVI EVANΕκαι υπερασπιζόμαστε με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα. Στην Αθήνα, ξεκίνησα το 2006 μέσα από την καθημερινή στήλη μαγειρικής στο πρωινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 (Πρωινός καφές) τη μαγική τηλεοπτική επικοινωνία με όλους εσάς που λατρεύεται τις κατσαρόλες και αφήνεστε στη μαγεία της γεύσης.

Από το 2009 έως το 2011, στην καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής στο κανάλι Star «Νηστικοί πράκτορες» και συνεχίζοντας το 2012, με την εκπομπή «Στην κουζίνα με την Ντίνα», μοιράστηκα με όλους εσάς μυστικά γαστρονομίας και συμβουλές για το οικογενειακό τραπέζι και την οργάνωση της κουζίνας της νέας νοικοκυράς. 

Το 2010 ξεκίνησα στο κανάλι της Γαλλικής τηλεόρασης cuisine TV, την εκπομπή «Ma cuisine grecque» η οποία παρουσίαζε συνταγές και πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα. Η εκπομπή λόγω της μεγάλης της επιτυχίας αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής για την Ελληνική κουζίνα και τα Ελληνικά προϊόντα.

Το 2013 ξεκίνησε να παρουσιάζει την εκπομπή Ελλήνων Γεύσεις μέσα από την τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Πρόκειται για ένα γαστρονομικό ταξίδι με σκοπό την ανακάλυψη αγαπημένων γεύσεων της χώρας μας, ενώ ταυτόχρονα, μέσα από τον φυσικό χώρο κουζίνας-σπιτιού η Ντίνα Νικολάου προτείνει μοναδικές συνταγές και έξυπνες καθημερινές λύσεις.

To 2020 αναλαμβάνει ως Food Ambassador στο πρόγραμμα "ενέργειες ενημέρωσης και προώθηση με στόχο να επισημανθεί η βιώσιμη πτυχή της παραγωγής ρυζιού στην Ελλάδα και την Ισπανία" 

Το 2021 τα Greek International Women Awards (GIWA) της απονείμουν το βραβείο για τη συνεισφορά της στην Κατηγορία Τουρισμός και Φιλοξενία (Hospitality).

Έχει γράψει 8 βιβλία μαγειρικής και πιστεύει ότι η μαγειρική είναι ένα μέσο έκφρασης και επικοινωνίας για τους λαούς και γι’ αυτό συμμετέχει συχνά στα μεγαλύτερα φεστιβάλ γαστρονομίας του κόσμου, όπου προβάλλει με κάθε δυνατό τρόπο την κουζίνα της πατρίδας μας.

Δείτε όλο το «πλούσιο» βιογραφικό της αγαπημένης σεφ Ντίνας Νικολάου στο dinanikolaou.gr.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr