Η Ντίνα Νικολάου προτείνει: Τερίνα κοτόπουλο με πιπεριές - Εύκολη & νόστιμη συνταγή με δυο μείγματα

Θα το λατρέψετε!

Υλικά

Μείγμα Α

  • 600 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου Ελαιοπουλάκι, Αγγελάκης
  • 100 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε μικρούς κύβους
  • 1 κουτ. γλυκού δυόσμο, ξερό
  • 1 αυγό
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Ελαιόλαδο για το άλειμμα του σκεύους

Μείγμα Β

  • 600 γρ. φιλέτο μπούτι κοτόπουλου Ελαιοπουλάκι, Αγγελάκης
  • 1 κίτρινη πιπεριά, κομμένη σε μικρούς κύβους
  • 1 κουτ. γλυκού κύμινο, σκόνη
  • 1 αυγό
  • 100 ml κρέμα γάλακτος
  • Αλάτι, πιπέρι

Ευχαριστούμε θερμά την Ντίνα Νικολάου και το dinanikolaou.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

Εκτέλεση



Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C αερόθερμο. Λαδώνω καλά μια κλασική τερίνα, στρώνω με αντικολλητικό χαρτί (να εξέχει από τα τοιχώματα) και την αφήνω στην άκρη.

Μείγμα Α

  • Κόβω τα φιλέτα σε μικρά κομμάτια και τα κάνω κιμά στην κρεατομηχανή ή στο μούλτι. Βάζω τον κιμά σε ένα μπολ και προσθέτω το αυγό, την πιπεριά, το δυόσμο, την κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύω και αφήνω το μείγμα στην άκρη.

Μείγμα Β

  • Κόβω τα φιλέτα από μπούτι σε μικρά κομμάτια και τα κάνω κιμά στην κρεατομηχανή ή στο μούλτι. Βάζω τον κιμά σε ένα μπολ και προσθέτω το αυγό, την πιπεριά, το κύμινο, την κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύω και αφήνω το μείγμα στην άκρη.

Συναρμολόγηση

  • Βάζω τη μισή ποσότητα από το πρώτο μείγμα, ισιώνω με ένα κουτάλι και βάζω τη μισή ποσότητα από το δεύτερο μείγμα. Επαναλαμβάνω άλλες δύο στρώσεις με τα μείγματα, ισιώνω καλά και σκεπάζω με το χαρτί που εξέχει από τη φόρμα. Ψήνω την τερίνα για 45 λεπτά.
  • Βγάζω από το φούρνο, αφήνω την τερίνα να κρυώσει , κόβω σε κομμάτια και σερβίρω με μια ελαφριά σάλτσα μουστάρδας.

Who is who

 

Οι γαστρονομικές μου ανησυχίες ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία. Γεννημένη στην Ελλάδα, σε μια οικογένεια που η μαγειρική και το καλό φαγητό ήταν βασικά συστατικά της έννοιας καλή ζωή, σύντομα άρχισα να πειραματίζομαι με τα υλικά, τις μυρωδιές, τις αναλογίες. Παρόλο που ξεκίνησα την σταδιοδρομία μου σπουδάζοντας οικονομικά και marketing, στο Παρίσι, σύντομα το πάθος μου για την τέχνη της μαγειρικής και την γαστρονομία με έκανε να αλλάξω ρότα στην ζωή μου, να ακολουθήσω την καρδιά και να κυνηγήσω το όνειρό μου.

Ξεκινώντας τις σπουδές μου στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις Γαστρονομικές σχολές του Παρισιού «Le Cordon Bleu», «Ritz Escoffier», «Alain Ducasse formation», «Lenotre», ήρθα σε επαφή με τους μεγαλύτερους δασκάλους, που με ενέπνευσαν μεταδίδοντάς μου το πάθος για το καινούριο και την δημιουργία.

Στο Παρίσι με τη Μαρία, δημιουργήσαμε το καμάρι μας το EVI EVANΕκαι υπερασπιζόμαστε με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα. Στην Αθήνα, ξεκίνησα το 2006 μέσα από την καθημερινή στήλη μαγειρικής στο πρωινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 (Πρωινός καφές) τη μαγική τηλεοπτική επικοινωνία με όλους εσάς που λατρεύεται τις κατσαρόλες και αφήνεστε στη μαγεία της γεύσης.

Από το 2009 έως το 2011, στην καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής στο κανάλι Star «Νηστικοί πράκτορες» και συνεχίζοντας το 2012, με την εκπομπή «Στην κουζίνα με την Ντίνα», μοιράστηκα με όλους εσάς μυστικά γαστρονομίας και συμβουλές για το οικογενειακό τραπέζι και την οργάνωση της κουζίνας της νέας νοικοκυράς. 

Το 2010 ξεκίνησα στο κανάλι της Γαλλικής τηλεόρασης cuisine TV, την εκπομπή «Ma cuisine grecque» η οποία παρουσίαζε συνταγές και πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα. Η εκπομπή λόγω της μεγάλης της επιτυχίας αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής για την Ελληνική κουζίνα και τα Ελληνικά προϊόντα.

Το 2013 ξεκίνησε να παρουσιάζει την εκπομπή Ελλήνων Γεύσεις μέσα από την τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Πρόκειται για ένα γαστρονομικό ταξίδι με σκοπό την ανακάλυψη αγαπημένων γεύσεων της χώρας μας, ενώ ταυτόχρονα, μέσα από τον φυσικό χώρο κουζίνας-σπιτιού η Ντίνα Νικολάου προτείνει μοναδικές συνταγές και έξυπνες καθημερινές λύσεις.

To 2020 αναλαμβάνει ως Food Ambassador στο πρόγραμμα "ενέργειες ενημέρωσης και προώθηση με στόχο να επισημανθεί η βιώσιμη πτυχή της παραγωγής ρυζιού στην Ελλάδα και την Ισπανία" 

Το 2021 τα Greek International Women Awards (GIWA) της απονείμουν το βραβείο για τη συνεισφορά της στην Κατηγορία Τουρισμός και Φιλοξενία (Hospitality).

Έχει γράψει 8 βιβλία μαγειρικής και πιστεύει ότι η μαγειρική είναι ένα μέσο έκφρασης και επικοινωνίας για τους λαούς και γι’ αυτό συμμετέχει συχνά στα μεγαλύτερα φεστιβάλ γαστρονομίας του κόσμου, όπου προβάλλει με κάθε δυνατό τρόπο την κουζίνα της πατρίδας μας.

Δείτε όλο το «πλούσιο» βιογραφικό της αγαπημένης σεφ Ντίνας Νικολάου στο dinanikolaou.gr.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr