Πέθανε ο Γιώργος Τσάκαλος σε ηλικία 64 ετών: Ήταν συνδημιουργός του βιβλιοπωλείου Ναυτίλος

Ο αποχαιρετισμός στον Γιώργο Τσάκαλο από τους φίλους του

Αν έχει βιβλιοπωλείο ο ουρανός, εκεί θα πάει ο Τσάκαλος. Με τέτοια λόγια αποχαιρετούν οι φίλοι τον Γιώργο Τσάκαλο, συνδημιουργό του βιβλιοπωλείου Ναυτίλος στα Εξάρχεια που έφυγε χθες σε ηλικία 64 ετών.

Το βιβλιοπωλείο «Νάυτιλος» άνοιξε πρώτη φορά το 2000, μετρώντας πλέον 24 χρόνια λειτουργίας. Ισότιμοι μέτοχοι ήταν ο Γιώργος Τσάκαλος, ο Κώστας Χριστόπουλος και ο Δημήτρης Πιπίνης.

«Αν έχει βιβλιοπωλείο ο ουρανός, εκεί θα πάει ο Τσάκαλος. Θάχει και υπόγειο, και θα βρίσκει διαμάντια. Καλό σου ταξίδι Γιώργο. Θα μου λείψεις. Εδώ με τον Μίμη στις 5 Ιανουαρίου 2024. Πού αλλού? Στον Ναυτίλο. Η επιτομή του βιβλιοπώλη. Να το πω αλλιώς. Πώς φαντάζεσαι έναν Βιβλιοπώλη? Η απάντηση ήταν: Γιώργος Τσάκαλος.» γράφει ο Θανάσης Βασιλείου.

«Ο άνθρωπος του βιβλίου, ο άνθρωπος τοπόσημο στην καρδιά της Σόλωνος, ο φίλος που έχει συνοδέψει τη ζωή μας από τα πρώτα πρώτα νεανικά μας χρόνια, μια φιλία που κράταγε αιώνια, η χαρά μου όταν κατέβαινα στο κέντρο της Αθήνας, ο φίλος που μιλήσαμε μόλις προχθές, ο Γιώργος Τσάκαλος, ο δικός μου Τσακ, έφυγε από κοντά μας. Πολλοί άνθρωποι του βιβλίου και αληθινοί άνθρωποι του πνεύματος σε περιμένουν στην πάνω γειτονιά. Σ' εμάς θα λείψεις. Πολύ» έγραψε η φίλη του, Εύη Βουλγαράκη, στο Facebook.

«Ο άνθρωπος πυλώνας του βιβλίου, το σύμβολο της Σόλωνος, η καρδιά της γνώσης, η καρδιά της καρδιάς μας, ο Γιώργος Τσάκαλος δεν είναι πια μαζί μας.  Μας λείπεις ήδη, και θα μας λείπεις πολύ.  Συλλυπητήρια στην οικογένειά σου, στα παιδιά του Βιβλιοπωλείο Ναυτίλος, και σε όλη την οικογένεια του βιβλίου. Η φωτογραφία, κλεμμένη από το 2010, με τον Δημήτρη Πισίνα των εκδόσεων Μαΐστρος και τον Κώστα Χριστόπουλου του Ναυτίλου. Τσακ, καλή ανάπαυση, αιωνία η μνήμη!» έγραψαν επίσης στο Facebook οι εκδόσεις Μαΐστρος.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ