Κυτταρίτιδα: Αυτές είναι οι 10 τροφές που την δημιουργούν – 2 από αυτές δεν θα τις πιστεύετε (φωτό)

"Μαχαίρι" πρέπει να τις κόψουμε...

Ποιο είναι το πιο κοινό γυναικείο πρόβλημα;

Η απάντηση είναι η κυτταρίτιδα. 

Όλες έχουμε κυτταρίτιδα ανεξαρτήτως του βάρους μας και δυστυχώς δεν υπάρχει η απόλυτη λύση για να αντιμετωπιστεί.

Υπάρχουν όμως κάποια τρόφιμα που πρέπει να αποφεύγουμε.

Αυτές είναι οι δέκα τροφές που δημιουργούν κυτταρίτιδα.

1. Αλλαντικά και επεξεργασμένα τυριά

Τα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε νάτριο, όπως τα αλλαντικά και τα τυριά, προκαλούν κατακράτηση υγρών και δημιουργείται στη συνέχεια ένα φούσκωμα. 

2. Τροφές κονσέρβας

Οι τροφές κονσέρβας κατά το πλείστον είναι γεμάτες με μεγάλες ποσότητες αλατιού. 

Nαι ακόμα και ο διαιτητικός τόνος...

3. Αναψυκτικά και ανθρακούχα ροφήματα

Όσο μεγαλώνεις το σώμα σου παράγει λιγότερο κολλαγόνο, την πρωτεΐνη που υποστηρίζει την εμφάνιση ενός λείου δέρματος. Η ζάχαρη αποδεδειγμένα εμποδίζει την παραγωγή του κολλαγόνου, και δυστυχώς βρίσκεται σε αφθονία σε διάφορες τροφές και σε διάφορα ροφήματα και κυρίως αναψυκτικά. Δεν είναι καιρός λοιπόν να τα κόψεις;

4. Βbq σως

Μπορεί να είναι πολύ γευστική η barbeque sauce αλλά μάλλον δε γνωρίζεις ότι περιέχει μεγάλες ποσότητες αλατιού, αρκετή ποσότητα ζάχαρης, διότι δύο κουταλιές της σούπας από τη σάλτσα έχει έως και 15 γραμμ. ζαχαρη. 

5. Τυρί cottage

Σας κάνει εντύπωση;

Και όμως το τυρί cottage έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε νάτριο. Για να φανταστείς μια μερίδα του ενός φλιτζανιού μπορεί να περιέχει σχεδόν 700 mg του νατρίου, δηλαδή περισσότερο από το ένα τρίτο της ποσότητας που υποτίθεται ότι πρέπει να καταναλώνεις σε μια ολόκληρη ημέρα.

6. Πίτσα

Ένα από τα βασικά πράγματα που μπορεί να δημιουργήσουν την κυτταρίτιδα είναι η κακή ροή του αίματος. Απέφυγε τις τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά που φράζουν τις αρτηρίες, όπως η πίτσα.

Διαβάστε ακόμα: Κυτταρίτιδα: Ποια ελληνική τροφή βοηθά στην αντιμετώπισή της; - Έτσι θα βγείτε άνετη το καλοκαίρι στην παραλία (φωτό)

7.Μαργαρίνη 

Μεγαλώνοντας στις αρχές της δεκαετίας του ’80, επικρατούσε η μαργαρίνη στα νοικοκυριά, αργότερα, έγινε η μετάβαση στο βούτυρο. Αρκετές δεκαετίες πριν, οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι αν εγχύσουν φυτικό έλαιο με υδρογόνο, αυτό θα γίνει στερεό και θα παραμείνει έτσι, ακόμη και σε θερμοκρασία δωματίου. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με τη μαργαρίνη στο σώμα σου, με αποτέλεσμα να μπλοκάρουν τις αρτηρίες, δυσκολεύοντας την κυκλοφορία του αίματος και του οξυγόνου.

8. Σόγια σως

Τρώγοντας σόγια σως, είτε με το σούσι, είτε με ό,τι άλλο την προτιμάς, το σώμα σου κάνει αυτόματα κατακράτηση υγρών, εξαιτίας της υψηλής περιεκτικότητας σε νάτριο που έχει.

9. Λευκό ψωμί

Αφαίρεσε εντελώς από τις διατροφικές σου συνήθειες τις τροφές που είναι από λευκό αλεύρι, όπως για παράδειγμα το λευκό ψωμί, που μετατρέπει τους καλούς υδατάνθρακες σε γλυκόζη, την ουσία δηλαδή που καταστρέφει το κολλαγόνο.

10. Τσιπς

Η κατανάλωση των επεξεργασμένων σνακ, όπως τα τσιπς, που είναι δύσκολο, κακά τα ψέματα να σταματήσεις να τρως όταν τα ξεκινήσεις, οφείλονται σε μεγάλο ποσοστό για την εμφάνιση της κυτταρίτιδας. 

Διαβάστε ακόμα: Οι 8 λόγοι για να καταναλώνετε Λουίζα – Το φυτό θαύμα με τα αμέτρητα πλεονεκτήματα (βίντεο)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ